Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Luis Suárez távollétében Dembélé bizonyíthat a Barcelona kezdőcsapatában

A jobbhátvéd posztját pedig Semedo foglalhatja el a PSV elleni BL-meccsen.

A Bajnokok Ligája-csoportkör szerdai játéknapján a PSV Eindhoven otthonában lép pályára a Barcelona, amely matematikailag már bebiztosította a továbbjutását, ám a kvartett első helyéért még harcolnia kell.

Ernesto Valverdének akadhat néhány problémája a kezdőcsapat kijelölésénél, hiszen az utóbbi napokban több rossz hírt is kapott játékosai állapotát illetően. Mint ismert, Luis Suárez, Sergi Roberto és Arthur is hetekre kidőlt, míg Rafinha szezonjának vége, de a második számú kapus, Jasper Cillessen sem egészséges.

A holland csapatnál nincsenek ekkora problémák, egyedül Ryan Thomast kénytelen nélkülözni Mark van Bommel vezetőedző. A PSV eddig nyeretlen hazai pályán a Bajnokok Ligájában, de a Tottenham és az Inter is megszenvedett a Pilips Stadionban – előbbi 2-2-t játszott, utóbbi 2-1-re nyert –, a holland bajnokságban azonban menetelnek Lozanóék, tizenhárom forduló után továbbra is százszázalékosak.

A Barcelona az utóbbi időben nem igazán szeret idegenbe utazni a Bajnokok Ligájában, ugyanis a legutóbbi kilenc mérkőzésén távol az otthonától csupán csak két meccset nyert meg.

A két csapat a múltban nyolc alkalommal nézett farkasszemet egymással, a mérleg három Barcelona-győzelem, négy döntetlen és egy PSV-siker.

címlapfotó: Emmanuel DUNAND / AFP

Olvasói sztorik