Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Botrány Athénban, remek Ajax-hajrá a BL keddi nyitómeccsén – VIDEÓ

Egy elrontott lövésből lett nagyon nagy gól Moszkvában. A Plzen továbbjuttatta a Realt és a Romát; az Ajax is ott lesz a kieséses szakaszban.

Két mérkőzéssel kezdődött a Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulója kedden kora este: az Ajax az AEK Athén vendége volt, míg a CSZKA a moszkvai hóesésben látta vendégül a Viktoria Plzent.

Az athéni botrányos eseményekről itt közöltünk megrázó videókat: beszámolók szerint nem csak petárdák és tűzijátékok, hanem Molotov-koktélok is robbantak a hollandok szektorában, melyeket a hazai szurkolók dobtak át vendégeiknek. A találkozót végül a jól hajrázó Ajax nyerte 2-0-ra Tadic duplájával.

A CSZKA büntetőből szerzett vezetést, amire a cseh rivális szintén tizenegyesből válaszolhatott volna, de Prochazka a 44. percben nem helyezett elég jól, így Akinfejev védett. A Plzen játékosa a második félidőben jóvá tette hibáját: az 56. percben estében emelt úgy a léc alá, hogy sem a kapusnak, sem a gólvonal előtt biztosító védőnek nem volt esélye a mentésre. A meccset végül Hejda döntötte el: a 81. percben szerzett góljával a csehek nyertek 2-1-re.

A BL-továbbjutástól már korábban eleső Plzen ezzel magával húzta a szintén négypontos CSZKA-t: az AS Roma és a Real Madrid pedig továbbjutott a G-csoportból. Győzelmével az Ajax is továbblépett az E jelű négyesből, a görögök pedig maradtak pont nélkül.

Prochazka gólja:

Bajnokok Ligája-csoportkör, 5. forduló, keddi mérkőzések (18.55)

AEK Athén – Ajax 0-2 (0-0)
Gólszerző: Tadic (68., 72. – az elsőt tizenegyesből)

CSZKA Moszkva – Viktoria Plzen 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Vlasic (tizenegyesből, 10.), illetve Prochazka (56.), Hejda (81.)

Kiemelt kép: Arisz Messzinisz/AFP

Olvasói sztorik