Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Már tavasszal bevezethetik a videóbírót a BL-ben

Erről az UEFA elnöke beszélt.

Már a tavaszi idényben, a korábban bejelentett időpontot fél évvel megelőzve használhatják a videóbírós (VAR) rendszert a Bajnokok Ligájában – írja az MTI.

Erről Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) szlovén elnöke nyilatkozott egy brüsszeli sajtótájékoztatón. Hozzátette: a szervezet végrehajtó bizottsága december elején, dublini ülésén foglalkozik az üggyel.

Ceferin „nagyon jónak” nevezte Roberto Rosettit, az UEFA játékvezetői testületének vezetőjét és csapatát. Hangsúlyozta: a testülettől jövő héten várja a jelentést, hogy mikor kerülhet sor a VAR bevezetésére a BL-ben, legkésőbb a következő szezon kezdetéig.

Az európai klubok szövetségének (ECA) vezérigazgatója, Andrea Agnelli hozzátette: a „legkésőbb” azt jelenti, hogy megvan a lehetőségük a korábbi alkalmazásra is.

Az UEFA szeptember végén döntött arról, hogy a következő idényben a selejtező negyedik, utolsó fordulójától – a playoff körtől – alkalmazzák majd a VAR-t. A 2018–2019-es BL-idény egyeneses kieséses tavaszi szakasza február 12-én kezdődik.

Mint ismert, a videóbíró minél hamarabbi bevezetése azt követően lett ismét kiemelt téma a BL-ben, hogy Kassai Viktor és játékvezetői csapata óriási bakit követett el a Manchester City – Sahtar Donyeck (6-0) mérkőzésen.

Kiemelt kép: Morgese-Rossini/DPPI/AFP

Olvasói sztorik