Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Valverde szerint semmi szükség az európai Szuperligára

A Bajnokok Ligája csúcsminőséget képvisel, kár lenne változtatni.

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője szerint semmi szükség a Szuperligára, mert a Bajnokok Ligája – amelyben az Internazionale vendégeként kedden 1-1-es döntetlent játszottak – csúcsminőséget jelent. A szakember érdekeset nyilatkozott Malcomról, miközben a csapat sztárját kirabolták.

A szakember úgy véli, a csoportkör negyedik fordulójában nagy mérkőzést játszottak a sérült Lionel Messit nélkülöző katalánok, és annak ellenére jónak értékeli játékosai teljesítményét, hogy a mezőnyfölény, valamint a számtalan gólhelyzet ellenére sem sikerült nyerniük.

A tréner elárulta, a csapat döntése volt, hogy Messi ne a kispadról, hanem a lelátóról nézze a találkozót, majd markáns véleményt formált a német Der Spiegel újság értesüléseiről, amely szerint Európa élklubjai – köztük a Barcelona – 2021-től a Bajnokok Ligája helyett 16 csapatos Szuperliga beindítását tervezik.

A lap úgy tudja, hogy a 11 alapító egyesületnek – a katalánok mellett például a Real Madridnak és a Manchester Unitednek – húsz évig garantált helye lenne a mezőnyben, amely öt vendéggárdával egészülne ki. Utóbbiak közé sorolták az Internazionalét is. Valverde hozzátette: szerinte a keddi összecsapás jó példája annak, hogy a Bajnokok Ligája már most is egy Szuperliga.

Valódi látványosságot láthattunk a pályán és a lelátón egyaránt. Ez egy csúcsminőségű mérkőzés volt, hasonlóan ahhoz, amit a Wembleyben játszottunk – utalt az edző a Tottenham  vendégeként aratott október eleji 4-2-es győzelmükre.

A csoportban matematikailag elképzelhető még a hármas holtverseny az első három helyezett között, de miután az egymás elleni minitabella dönt a továbbjutásról, az már nem történhet meg, hogy az angol és az olasz rivális egyszerre kerül a spanyolok elé.

A Barcelona tehát már készülhet a tavaszi nyolcaddöntőre. A katalán együttes sorozatban a 17. alkalommal került be az egyenes kieséses szakaszba, és nyolcadszor már a csoportkör negyedik fordulójában sikerült bebiztosítania a továbbjutását.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik