Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Valverde nem kockáztat: Messi nélkül jut tovább a Barcelona?

A katalánok az argentin nélkül is roppant erős tizeneggyel készülnek Icardiék ellen.

A Bajnokok Ligájában már a negyedik fordulóra kerül sor kedden és szerdán: az első nap rögvest csoportrangadót rendeznek, hiszen az Inter ellenfele hazai pályán az FC Barcelona lesz (kezdés: 21 óra, tv: M4 Sport) – egyébként kihagyhatatlan BL-meccsek lesznek ma a tv-ben. A hatpontos milánóiak a második helyről követik a hibátlan, így éllovas katalánokat.

A spanyol Sport menetrendszerűen megjósolta, várhatóan milyen kezdőkkel lépnek pályára a sztárcsapatok. A lap szerint a „gránátvörös-kékek” Lionel Messi nélkül vágnak neki az összecsapásnak, de az argentin világsztár a kispadon ott lesz, és akár csereként pályára is léphet.

Leo olyan állapotban van, hogy akár játszhat is, de meg kell várnunk az utolsó edzést. Meglátjuk, ha nincs kockázat, pályára léphet. Sokat nem szeretnénk vele rizikózni, kivárunk és meglátjuk, milyen kondícióban van. Természetesen szükségszerű, hogy Messi minél előbb visszatérjen

– fogalmazott a klasszisról Valverde.

Messit leszámítva a lehető legerősebb Barca-tizenegyet küldi pályára Valverde, Icardiék így aligha tekintenek egyszerű kilencben perc elé. Ter Stegen nem hiányozhat a kapuból, előtte pedig – a már jól megszokott négyes – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba zárhat. A középpályán Rakitic, Busquets és Arthur kap lehetőséget, elöl pedig a Rafinha, Suárez, Coutinho trió rohamozhat.

Az Internek nincs sérültje vagy eltiltottja, míg a túloldalon hasonló okokból Umtiti, Vermaelen és Samper játékára nem számíthat a vendégek mestere.

Az FC Barcelona egyébként már kedd este biztosíthatja a továbbjutást: ehhez nyernie kell idegenben. Ha döntetlent játszik és a Tottenham Hotspur–PSV Eindhoven találkozón is döntetlen születik, a Barca már ez esetben is készülhet az egyenes kieséses szakaszra. 

Ha már FCB: leesik az állad, ha meglátod, ki a katalánok kiszemeltje…

Az esti csúcsrangadó várható kezdői

A várható esti kezdők – fotó: Sport.es

címlapkép: Norbert Barczyk by PressFocus/MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik