Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Tottenham: újabb pontvesztés Llrois brutális belépője után

Sokági úgy tűnt, Harry Kane klasszisa három pontot ér a Spursnek, aztán jött a francia kapus ámokfutása.

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában szerda este 19 órától menetrendszerűen két mérkőzést rendeztek: az AS Monaco a Clubb Brugge otthonában volt érdekelt, míg a PSV Eindhovenhez a Tottenham látogatott.

A londoni sztárcsapat bődületes védelmi hibája (a roppant kapós Alderweireld mit művelt?) után Hirving Lozano a 30. percben törte meg a gólcsendet, ám nem sokkal később Lucas Moura egalizált, a félidőben így 1-1-re álltak a felek. A szünet után hamar fordított a Spurs, hiszen Harry Kane megmutatta, miért világklasszis: az 55. percben fejjel volt eredményes.

A 80. percben aztán nagy bajba került a vendég együttes, a kapus, Lloris ugyanis piros lapot kapott, amiért letarolta a PSV kiugró játékosát. A hajrát nem kihúzta bekapott gól nélkül a Spurs, a PSV ugyanis de Jong révén a 87. percben egalizált, így alakult ki a 2-2-es végeredmény. A Tottenham – csakúgy, mint az Eindhoven – továbbra is nyeretlen a csoportban.

A másik találkozón az AS Monaco szerzett vezetést idegenben, de a belgák Wesley révén még a szünet előtt egalizáltak. Később kiderült a végeredmény már a 39. percben kialakult.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A-csoport
Club Brugge – AS Monaco 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Wesley (39.), illetve Sylla (32.)
B-csoport
PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Lozano (30.), de Jong (87.), illetve Lucas (39.), Kane (55.)

címlapkép: Marc Atkins/Getty Images

Olvasói sztorik