Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL előtt: a Plzen ellen juthat lélegzetvételhez Lopetegui

A cseheket azért csak megveri a Real Madrid.

A Manchester United és a Juventus keddi összecsapásának főszereplője Cristiano Ronaldo lesz, aki a torinói klub nyári szerzeményeként visszatér korábbi sikerei színhelyére a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Ha már Ronaldo: a Real sztárja követné a portugált, januárban ő is a Juventushoz akar szerződni.

Az ötszörös aranylabdás portugál támadó 2003 és 2009 között 292 mérkőzésen 118 gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben, 2008-ban a BL-trófeát is elhódította, emellett három bajnoki címhez, FA Kupa- és két Ligakupa-győzelemhez segítette az együttest, mielőtt a Real Madridhoz igazolt.

A csoport rangadóját a százszázalékos Juventus várja jobb formában, igaz, a Zebrák ebben az idényben először pontokat veszítettek, miután hazai pályán csak 1-1-es döntetlen játszottak a Genoa együttesével a Serie A-ban.

Az MU ezzel szemben komoly hullámvölgyben van, ráadásul a szerencse sem igazán segíti José Mourinho együttesét: a manchesteriek szombaton a Chelsea otthonában a 96. percig vezettek, amikor a londoniak egyenlítettek. Egy siker akár lendületet is adhatott volna a Vörös Ördögöknek, akik csak a tizedikek a Premier League-ben, nem csoda, hogy Mourinhót úgy kellett lefogni az MU–Chelsea végén.

A Bayern München azt követően, hogy a hét közben a vezetőség megerősítette Niko Kovac vezetőedzőt a pozíciójában, a Bundesligában 3-1-re nyert a Wolfsburg vendégeként, és úgy tűnik, kilábalt a hullámvölgyből. A németek az AEK Athén otthonában bizonyíthatnak.

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a két mérkőzés után veretlenül első Olympique Lyont fogadja: a Hoffenheim szombaton 3-1-re nyert a Nürnberg vendégeként, a magyar válogatott csatár a félidőben 1-0-ás hátrányban állt be, és ő szerezte együttese harmadik gólját, ezzel már négy találatnál jár a Bundesligában.

A legutóbbi három kiírásban győztes Real Madridnál a Levantétól elszenvedett bajnoki vereséget követően Julen Lopetegui vezetőedző menesztéséről szólnak a sajtóhírek: a spanyol szakembernek talán egy kis lélegzetvételhez juthat, ugyanis azt cseh Plzent fogadja a Santiago Bernabeu Stadionban, amely legutóbb Rómában öt gólt kapott.

A keddi program

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló,
E csoport:
AEK Athén (görög)–Bayern München (német) 18.55
Ajax Amsterdam (holland)–Benfica (portugál) 21.00
F csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)–Manchester City (angol) 21.00
Hoffenheim (német)–Olympique Lyon (francia) 21.00
G csoport:
Real Madrid (spanyol)–Plzen (cseh) 21.00
AS Roma (olasz)–CSZKA Moszkva (orosz) 21.00
H csoport:
Young Boys (svájci)–Valencia (spanyol) 18.55
Manchester United (angol)–Juventus (olasz) 21.00

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik