Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Valverde: Messi peches volt, Arthurt ezért igazoltuk

A Barcelona vezetőedzője az új igazolást is dicsérte a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-győzelem után.

Mint ismert, szerda este a Barcelona 4-2-re legyőzte idegenben a Dele Alli, Christian Eriksen, Mousa Dembélé, Serge Aurier és Jan Vertonghen nélkül felálló Tottenhamet a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában – nehéz eldönteni, hogy Ivan Rakitic csodagólja, vagy Harry Kane parádés egyéni alakítás után lőtt gólja volt a szebb.

A lefújást követően érthetően megkönnyebbülten nyilatkozott a katalánok vezetőedzője, Ernesto Valverde, hiszen csapata maga mögött tudhatja a három nyeretlen meccset hozó rossz szériát.

A rossz eredmények után nagyon kellett már ez a siker, jól válaszoltunk a kritikákra, sok gólt sikerült szereznünk egy erős ellenféllel szemben, remélhetőleg a szurkolóink is elégedettek. A foci ilyen, mi ugyanaz a csapat vagyunk, mint a múlt héten, mindig igyekszünk dominálni a labdabirtoklásunkkal. Az Athletic Bilbao elleni bajnokin is nagy meccset játszottunk és ma is, akkor is megvolt az esélyünk a győzelemre, de van olyan meccs, amikor a jó játék jó eredménnyel is párosul, máskor pedig kevésbé – nyilatkozta Valverde.

A Barcelona trénere hozzátette, akadtak problémák a mérkőzés közben, de ezeket ügyesen menedzselték, a BL-ben pedig egyébként is mindig meg kell szenvedni a győzelemért. Valverde Messivel kapcsolatban megemlítette, úgy szerzett két gólt, hogy mellette peches volt. Az argentin klasszison kívül továbbá kitért Arthurra is.

Jól játszott, ezért hoztuk ide. Olyan adottságai vannak, amelyek nagyon hasznosak számunkra, rendkívül sokat passzol, különösen nehéz elvenni tőle a labdát. Reméljük a továbbiakban több ilyen jó meccse lesz – dicsérte Valverde a nyáron a brazil Gremiótól érkező új játékost.

Arthur hasznosan játszott a középpályán. Fotó: AFP / Adrian DENNIS

címlapfotó: AFP / IKIMAGES / Ian KINGTON

Olvasói sztorik