Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Trippier: Varázslatos nézni a csúcsformában lévő Messit

A Tottenham védőjét és edzőjét is elvarázsolta a Barcelona.

Nagyot küzdött a tartalékosan felálló Tottenham a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-meccsen szerda este, ám az angol csapat végül nem tudta tartani a lépést a remekül játszó Lionel Messiék ellen, akik 4-2-es győzelemmel térhettek haza – nehéz eldönteni, hogy Ivan Rakitic csodagólja, vagy Harry Kane parádés egyéni alakítás után lőtt gólja volt a szebb. A londoniak menedzsere, Mauricio Pochettino és a jobbhátvéd, Kieran Trippier a mérkőzés után elismerte a Barca-diadal jogosságát, továbbá elképesztő jelzőkkel illették az ellenfél játékosait.

Lionel Messi? Az ilyen mérkőzéseken akarsz szerepelni, erről álmodik az ember, hogy ilyen hihetetlen játékosokkal fut össze a pályán. Varázslatos nézni a csúcsformában lévő Messit. Ma este jobb volt a Barca, de igyekszünk megtalálni a pozitívumokat, tanulnunk kell a hibákból – idézi a Daily Star Trippiert, aki megvédte az első gólnál hatalmasat hibázó kapust, Hugo Llorist is.

Pochettino azzal kezdte, hogy a második percben kapott gól miatt nagyon nehézzé vált a mérkőzés, hiszen azzal totálisan megváltozott minden.

A játékosaimnak azonban jár a gratuláció, mert folyamatosan koncentráltak, harcoltak és soha nem adták fel. Büszke vagyok rájuk. Elöntik az embert az érzelmek, ha olyan játékosok ellen lép pályára, mint Messi vagy Luis Suárez. Messi fantasztikus játékos, és ami a legfontosabb, hogy minden találkozón megmutatja, hogy miért is ő Messi. Amit ma láttunk tőle, az az ő átlagos teljesítménye volt – dicsérte a katalánok legjobbját a Tottenham trénere.

Pochettino dicsérte a honfitársát. Fotó: AFP / IKIMAGES / Ian KINGTON

címlapfotó: AFP / Adrian DENNIS

Olvasói sztorik