Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Megint Messi döntött: őrült londoni gólzápor végén a Barca örülhetett

A Tottenham kétgólos hátrányban sem adta fel, de végül pont nélkül maradt. Az Inter ismét hátrányból fordított. Griezmann-dupla kellett az Atlét-sikerhez.

A Bajnokok Ligája második fordulójában szerdán újabb hat mérkőzésre került sor 21 órától. Az FC Barcelona már a második percben megtörte a gólcsendet a tartalékos Tottenham otthonában. A londoni védelem egyszerűen becsődölt: Jori Alba passza után pedig Coutinho kíméletlen volt. Az első félóra végén Rakitic lőtt álomgólt Llorisnak, így a szünetben már két gól volt a katalánok előnye.

A második félidő legelején Messi kapufával nyitott, melyre a túloldalon Kane góllal válaszolt, de a Barca argentin zsenije – pazar akció végén – nagyon hamar visszaállította a kétgólos különbséget. A Spurs azonban nem adta fel a harcot, hiszen Lamela a 66. percben mattolta Ter Stegent, így újra éltek a londoni remények. A duplázó Messi a 90. percben aztán eldöntötte a három pont sorsát, a Spurs-védelem ismét hibázott, az argentin pedig kialakított a 4-2-es végeredményt.

A B-csoport másik mérkőzésén a PSV hiába vezetett az Inter ellen, a milánóiak a második félidőben fordítottak – csakúgy, mint két hete a Spurs ellen – így újfent három pontot gyűjtöttek be.

Az A-kvartettben a Dortmund legyőzte a Monacót, míg az Atlético Griezmann vezetésével – a klasszis duplázott – verte a Bruges játékosait. A Napoli a 90. percben lőtt hajrágóllal győzte le a Liverpoolt, Insigne döntött. A Porto színeiben Marega jegyzett győztes találatot a Galatasaray ellen.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

A-csoport
Atlético Madrid–FC Bruges 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Griezmann (28., 67.), Koke (90.), illetve Groeneveld (39.)

Borussia Dortmund–AS Monaco 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Larsen (51.), Paco Alcácer (72.)

 

B- csoport
Tottenham Hotspur–FC Barcelona 2-4 (0-2)
Gólszerzők: Kane (51.), Lamela (66.), illetve Coutinho (2.), Rakitic (28.), Messi (56., 90.)

PSV Eindhoven–Internazionale 1-2 (1-1)
GólszerzőkRosario (28.), illetve Nainggolan (44.), Icardi (60.)

 

C-csoport
Napoli–Liverpool FC 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Insigne (90.)

 

D-csoport
Porto–Galatasaray 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Marega (49.)

Címlapkép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik