Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ancelotti kiakadt az időhúzások és színészkedések miatt

A Napoli trénere keményen kritizálta a belgrádiakat a keddi BL-meccs után.

A Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójának keddi játéknapján csupán a Crvena Zvezda–Napoli összecsapáson nem született gól, a vendégek olasz vezetőedzője pedig elsősorban nem csak a saját játékosaiban kereste és találta meg a hibát, hanem a hazai csapat viselkedésében – ennek pedig erősen hangot is adott a meccs utáni sajtótájékoztatón. Szerencsére azonban a keddi játéknapon több gyönyörű találat is született, azt például nehéz eldönteni, hogy Lionel Messi káprázatos szabadrúgásgólja, vagy Ousmane Dembélé egyéni megoldása volt a szebb.

A belgrádiak profik időhúzásban és színészkedésben, zártan játszottak és folyamatosan keresték a faultokat – kezdte mogorván Ancelotti. – De nem csak ez volt egyedül a probléma, már korábban, a hajrá előtt gólt kellett volna szereznünk, ehhez közel is jártunk, de az utolsó passzoknál és megoldásoknál mindig hibáztunk és szerencsénk sem volt. Nem nyertünk meg egy fontos meccset, de nem szabad negatívnak lennünk, még öt meccs van hátra a csoportból, azokon pedig bárki megverheti bárkit.

Érdekesség, hogy az OptaJoe statisztikája szerint a modernkori Bajnokok Ligájában – 1992-93-as szezon óta – ez volt a Napoli harmadik olyan mérkőzése, amelyen nem szerzett gólt.

címlapfotó: AFP / ANDREJ ISAKOVIC

Olvasói sztorik