Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: a klublegenda lehúzta a Bayernt

Stefan Effenberg szerint vannak erősebb csapatok a müncheninél.

A korábbi csapatkapitány, Stefan Effenberg úgy véli, a Bayern München nem tartozik az esélyesek közé a Bajnokok Ligájában.

Leszögezem, hogy továbbjutnak a csoportjukból és méltóképpen képviselik majd a német futballt. Természetesen újra a végső győzelem a céljuk, de jelenleg még vannak erősebb együttesek náluk ‒ vélekedett az 50 éves Effenberg, aki 2001-ben BL-t nyert a bajorokkal.

Szerinte a címvédő Real Madrid, továbbá az FC Barcelona, az Atlético Madrid és a Manchester City tartozik az esélyesek közé.

Mögöttük azonban van jó néhány csapat, amely megnyerheti a sorozatot, ha minden összejön neki. Ebbe a körbe sorolom a Bayernt, a Chelsea-t, a Liverpoolt, a Juventust és a Paris Saint-Germaint is Thomas Tuchellel ‒ fogalmazott a 35-szörös válogatott Effenberg, aki 1990 és 1992, majd 1998 és 2002 között játszott a müncheni gárdában.

A Bayern München szerdán mutatkozik be a BL E-csoportjában, amelyben az Ajax, az AEK Athén, és első ellenfele, a Benfica szerepel.

Nem kizárt, hogy a Bayern vezetői sem teljesen elégedettek a keret erősségével, ugyanis a hírek szerint a téli szünetben leigazolnák a Tottenham Hotspur egyik legjobbját.

nyitókép: AFP / Christof STACHE

Olvasói sztorik