Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nikolicsban kétféle érzés kavarog, az AEK-edző szerint ők voltak a jobbak

A Bajnokok Ligája-selejtező után a Vidi edzője elmondta: gyakorlatilag senki sem számított arra, hogy idáig eljut a csapata.

Idegenben 1-1-re végzett, így 3-2-es összesítéssel maradt alul a Mol Vidi FC az AEK Athén ellen a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában, így a BL-csoportkör helyett az Európa Liga főtábláján folytathatja szereplését a nemzetközi porondon.

A két együttes szakvezetője a meccs után nyilatkozott, ezt idézi a molvidi.hu:

– Kétféle érzés kavarog bennem. Először is, büszke vagyok a csapatra, de természetesen szomorú vagyok, hogy nem sikerült odaérnünk a Bajnokok Ligája csoportkörébe – nyilatkozta Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője. – Igaz, szinte senki nem számított arra, hogy egyáltalán idáig eljutunk. Ma is láthattuk, hogy ez a csapat igazi harcosokból áll, a játékosok mindent kiadtak magukból. Emelt fővel, büszkén kell hazamenniük, és remélem, hogy Magyarországon is büszke rájuk mindenki. Gratulálok a srácoknak, de természetesen gratulálok az AEK-nek is a továbbjutáshoz. Remek hangulatban játszhattunk itt, Athénban. Azt nem állítom, hogy mi voltunk a jobb csapat a két meccs alapján, de én úgy gondolom, hogy rosszabbak sem voltunk. A két párharc alatt legalább tíz nagy helyzetünk volt, de csak két gólt szereztünk. Hiányzott egy kis szerencse, valamint az AEK kapusa is nagy bravúrokat mutatott be. Szervezetten játszottunk, talán a görög újságírók és szurkolók sem számítottak arra, hogy az utolsó percig nagy problémákat okozunk majd a helyi bajnokcsapatnak. De itt is és Budapesten is mindenki küzdött az utolsó percig, egy pillanatra sem adta fel senki a párharcot! Rajtuk is látom, hogy szomorúak a kiesés miatt, de már a lefújás után összehívtam őket a kezdőkörben, majd üdvözölték a szurkolóinkat. Itt szeretném átadni speciális köszönetemet annak a csoportnak, akik mindenhová követtek minket a nyár folyamán! Természetesen még semminek nincs vége, most jön a Ferencváros elleni rangadó a bajnokságban, közben pedig az európai sorozatunk is folytatódik, figyelünk az Európa Liga-sorsolására pénteken.

A görögök edzője attól félt, hogy a gól megzavarja a csapatát.

– Féltem attól, hogyha gólt szerzünk, idegessé válunk, hiszen nagyon nagy volt a tét, sok minden forgott kockán – emlékezett vissza Marinosz Uzunidisz. – Valóban idegesen játszottunk, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy összességben jobbak voltunk ellenfelüknél. Mindenkinek jár a gratuláció, mert sok olyan problémánk volt, amely kívülről nem látszik. De ezeket megoldottuk házon belül, ez összekovácsolta a csapatot. Nem játszottunk ma jól, de a lényeg a továbbjutás. Büszke vagyok a labdarúgóinkra, és mindenki büszke lehet ma az AEK névre és arra, hogy ott vagyunk a csoportkörben.

Kiemelt kép: molvidi.hu

Olvasói sztorik