Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nagyon közel volt a csodához a Vidi, de nem jutott be a BL-csoportkörbe

Döntetlent ért el a magyar bajnok Athénban.

Bajnokok Ligája, selejtező, rájátszás, visszavágó

AEK Athén (görög) – Mol Vidi FC 1-1 (0-0)
Athén, Olimpiai Stadion. Játékvezető: Marciniak (lengyel)
AEK: Barkasz – Bakakisz, Oikonomu, Lampropulosz, Hult – Jalanopulosz, Andre Simoes – Mantalosz (Csosics, 90.), Klonaridisz (Ponce, 62.), Hélder Lopes – Livaja (Alef, 84.). Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Pátkai, a szünetben) – Kovács I., Lazovics – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Mantalosz (tizenegyesből, 48.), illetve Nego (57.)
Kiállítva: Hélder Lopes (81.)
Továbbjutott: AEK (3-2)

Athénban volt jelenése a magyar bajnok Mol Vidi FC-nek, mely a Bajnokok Ligája-csoportkörbe kerülésért lépett pályára a helyi AEK ellen a BL-selejtező utolsó fordulójában.

Az első percekben elmaradtak a nagy rohamok, inkább az athéniak próbálták megbontani a Vidi védelmét – sikertelenül. A magyar csapat a 26. percben jutott el először komolyabban a hazai kapu előterébe, két szögletet is lőhetett gyors egymásutánban, de nem lett nagyobb veszély belőlük. Lazovics vállalt magára egy szabadrúgást a 30. percben: a jó 25 méterről leadott lövést Barkasz óriási bravúrral tolta ki a léc alól – a szögletnél ismét a görög kapus védett. A másik oldalon Kovácsiknak akadt dolga egy szitáló labdával, illetve a szöglet után is ő védett.

Az első félidő hajrájára az eső is felerősödött, ez érződött a játékon is: egy veszélyes helyről elvégzett görög szabadrúgást jegyezhettünk fel – trükköztek a hazaiak, de Kovács szemfüles volt, és remek becsúszással blokkolta a csúszós talajon laposan megküldött löketet. Livaja sem tudta kapura tekerni a labdát: nem sokkal lőtt a felső sarok mellé.

A 47. percben Lopes dobta el magát Fiola mellett a tizenhatoson belül: tizenegyes! Mantalosz állt a labda mögé, és kíméletlenül belőtte azt (1-0) – a jelenetet itt mutattuk meg. Kis híján öngólt lőttek a görögök, de centiket „tévedett” a hazaiak játékosa. Az 57. percben síri csend borult a stadionra: Nego nyargalt el a jobb oldalon, és egyedül meg is oldotta akcióját: a kapus fölött emelt a hálóba (1-1) – itt látható az egyenlítő találat. Teljesen kiegyenlítetté vált a meccs, semmiben sem volt gyengébb ellenfelénél a Vidi.

Negónak megjött a lövőkedve: centikkel tévesztette el a kaput egy lefordulás után. Teljesen letámadta ellenfelét a Vidi, az Athén a saját térfeléről sem tudta kihozni a labdát. Scsepovics löketét Barkasz védte, egyre közelebb járt az újabb gólhoz a magyar bajnok. Veszélyes szabadrúgás a 80. percben, ráadásul a magyar ellenfelét közben lefejelő Lopes piros lapot kapott az esetet követően. Lazovics lőtt, Barkasz megint védett. Sajnos a rövid emberelőnnyel már nem tudott mit kezdeni a Vidi: a görögöknek egyre látványosabban lett jó eredmény az 1-1, szinte minden kontakt után hordágyért kiáltottak. Kitartott a végéig az 1-1, a legvégén ugyanis Juhász lövése nem sokkal mellé ment.

A Vidi 3-2-es összesítéssel maradt alul, így az Európa Liga-csoportkörében folytathatja szereplését.

A további keddi mérkőzések:

Dinamo Kijev (ukrán) – Ajax (holland) 0-0
Továbbjutott: Ajax (3-1)

Dinamo Zagreb (horvát) – Young Boys (svájci) 1-2 (1-0)
Továbbjutott: Young Boys (3-2)

Kiemelt kép: molvidi.hu

Olvasói sztorik