Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Megvan a csoportkör a Vidinek – már csak az a kérdés, hogy BL vagy EL?

Az idegenbeli 1-1 után hazai pályán gól nélküli meccset játszott a magyar bajnok a svéd Malmővel a BL-selejtezőben.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágó

Mol Vidi FC – Malmö FF (svéd) 0-0
Felcsút, Pancho Arena. Játékvezető: Estrada (spanyol)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Nikolov (Pátkai, 85.), Kovács I. (Huszti, 89.) – M. Scsepovics, Lazovics (Tamás K., 95.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Malmö: Dahlin – Larsson (Vindheim, 75.), Brorson, Nielsen, Lewicki – Bachirou, Bonke (Gall, 79.), Christiansen, Rieks – Rosenberg, Strandberg (Antonsson, 70.). Vezetőedző: Uwe Rösler

Továbbjutott: Vidi (1-1, idegenben lőtt góllal)

A Mol Vidi FC remek helyzetben, egy idegenben elért 1-1-es döntetlen után fogadta a svéd Malmö FF együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének visszavágóján. Esős idő várta a csapatokat Felcsúton.

Az első perc végén ért először labdába Kovácsik – egy vendég előreívelés jutott el a Vidi kapusáig. Nego jegyezte az első hazai lövést, de nem talált kaput. Említésre méltó helyzet nélkül csordogált a meccs, a Vidi jól megszervezett játékával nem tudott mit kezdeni a labdát valamivel többet birtokló Malmö. Az első komolyabb lehetőség is a magyar csapathoz fűződik: egy beadás után Kovács elől az utolsó pillanatban tisztáztak.

Az első félidőben a Vidi azt hozta, amit kell: leginkább arra koncentrált, hogy ne kapjon gólt, a Malmö pedig nem rontott neki ellenfelének – 0-0-lal mentek pihenőre a csapatok.

Nagyot ment a Vidi, ott lesz a BL-selejtező rájátszásában Fotó: molvidi.hu

Kovácsik védésével indult a második félidő is – ezúttal komolyabb lövés tartott a Vidi-kapu felé, de nem okozott gondot a hálóőrnek. Újabb Malmö-helyzet, ismét Kovácsiknak akadt dolga. Juhász fejese nem sokkal kerülte el a svéd kaput, majd nem sokkal később már Nego buktatásért kapott tizenegyest a Vidi! A büntető mögé Lazovics állt, de kihagyta, védett a kapus… – itt mutattuk meg a kihagyott büntetőt és az azt követő hálószaggatást.

Kemény belemenések borzolták a kedélyeket, a Malmö nagyon agresszívan lépett fel a néha már az idővel is játszó Vidi-játékosokkal szemben. Mindhárom cseréjét kihasználta az ellenfél, amikor Nikolics-mester még csak első változtatására készült a hajrába érve. A Vidi szervezetten futballozott az utolsó percekben is, majd a legvégén még Kovácsik védte Rosenberg fejesét: 0-0 lett a vége, így idegenben lőtt góllal továbbjutott a magyar bajnok.

A Vidinek a BL-csoportkörért már csak egy csapatot, a skót Celticet búcsúztató görög AEK Athént kellene legyőznie – amennyiben nem sikerül az újabb bravúr, a Nikolics-csapat az EL-főtáblán folytatja.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik