Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nikolics: A Vidi büszkén küzd a klubszínekért és a magyar fociért

A Vidi trénere szerint mindkét csapat előtt nagyon kemény visszavágó áll, még semmi nem dőlt el Svédországban.

Korábban beszámoltunk róla, a Mol Vidi FC 1-1-es döntetlent ért el Svédországban a Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének odavágóján, így óriási lépést tett a továbbjutás felé – a Nego remek egyéni villanásából születő gólt ide kattintva nézheted meg.

A lefújást követően a Malmö vezetőedzője, Uwe Rösler nem volt elégedett a játékvezetéssel, míg a fehérvári tréner, Marko Nikolics következetes bíráskodásról beszélt.

– Nagyon kemény, fizikális mérkőzésen vagyunk túl, remek hangulat volt a stadionban. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei mindkét félidőben. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk, szervezetten, veszélyesek is voltunk. A második játékrészben 15-20 percig kicsit beszorított minket a Malmö, de utána rendeztük a sorokat és kiegyenlítettünk, ráadásul a kapufát is eltaláltuk. Egy jó idegenbeli eredménnyel térünk haza. Mindkét csapat előtt nagyon kemény visszavágó áll, még semmi nem dőlt el ma este. Ahogyan korábban is mondtam, a Vidi egy harcos csapat, amely büszkén küzd a klubszínekért és a magyar fociért. Ezt folytatjuk a jövő héten és tovább küzdünk az álmunkért, azaz azért, hogy csoportkörben játszhassunk. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ide is elutaztak és biztattak minket! Nem az én dolgom a játékvezetők teljesítményét kommentálni, de azok, akik kritizálják, visszanézhetik Kovács István szituációját is, amikor eltűnt a tizenhatoson belül. Összességében következetesen vezette a meccset – idézi a szerb edzőt a molvidi.hu.

A Malmö trénere elárulta, a játékosai letörtek voltak, de ő nem, mert hisz a csapatában és hiszi, hogy Magyarországon továbbjutnak.

– Ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, mert úgy gondolom, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Nem alakult számunkra meglepően a mérkőzés, nagyjából olyan módon alakult, amire számítottunk, de a kontrákból veszélyes volt ellenfelünk.  Mindig szereztünk gólt eddig idegenben, bízom benne, hogy ez most sem lesz máshogy. Lehet, hogy van egy kis előnye a Vidinek, de még nincs lefutva semmi. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen jobb bíráskodás lesz. De erről többet nem szeretnék mondani, hiszen le szeretnék ülni a kispadra a visszavágón is. Két cserénk is sérülés miatt volt, de nem tudom még pontosan mi a helyzet velük, bízom benne, hogy a visszavágón ott lehetnek – így Rösler.

Fotó és címlapfotó: molvidi.hu
Olvasói sztorik