Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Idegenben ért el remek eredményt a Vidi a BL-ben

A kiváló erőkből álló Ludogorec elleni 0-0 jó előjel a visszavágóra.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

PFC Ludogorec (bolgár) – Mol Vidi FC 0-0
Razgrad, Ludogorec Arena. Játékvezető: Pandzic (svéd)

Ludogorec: Renan – Cicinho, Rafael Forster, Moti, Natanael – Dyakov, Sasha (Campanharo, 61.) – Wanderson, Marcelinho, Misidjan (Lukoki, 84.) – Keserü (Swierczok, 60.). Vezetőedző: Paulo Mello Autuori
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Nikolov (Lazovics, 71.), Varga J. – Huszti – M. Scsepovics (S. Scsepovics), Kovács I. (Pátkai, 68.). Vezetőedző: Marko Nikolics

Szezonbeli harmadik Bajnokok Ligája-mérkőzésére készült a Mol Vidi FC – a magyar bajnok a Ludogorec ellen folytatta szereplését a második selejtezőkör első mérkőzésén.

Egy mellé szálló fejessel jelezte a bolgár házigazda, hogy igyekszik dominálni hazai pályán. Nem sokkal később Sasha középre tartó lövését ütötte oldalra Kovácsik, majd a kapuson is átjutó labdát Fiola vágta ki a gólvonal elől. Keserü is remek passzt kapott, üresen törhetett kapura, de mellé lőtt – történt mindez a 24. percben. Meddő hazai fölény jellemezte a játékot, a Vidi egy-egy elfutás után beadott labdával veszélyeztetett, de egyik sem jutott el a címzettekhez.

Nem került hátrányba a Vidi. Fotó és címlapfotó: vidi.hu

A 34. percben Kovácsik mutatott be bravúrt: a rövid sarokba tartó labda még meg is pattant egy védőn, a már eldőlő kapus azonban még bele tudott kapni. Natanael életerős szabadrúgása zárta a játékrészt, de a szögletzászló inkább volt veszélyben, mint a magyar kapu – a Ludogorec akarata érvényesült az első félidőben, de gól nem született.

Egy Vidi-támadás rögtön a második félidő elején, a kapus kezében elhaló fejessel, majd ezt követően ismét a Ludogorec járatta a labdát, saját térfelére szorítva a magyar bajnokot. Az unalmas meddő hazai fölényt Wanderson lökete törte meg: egy szöglet után lecsorgó labdát óriási ziccerben lőtt kevéssel mellé. Ezen kívül nem változott a játék képe: a Vidi fegyelmezetten védte a kapuját, a Ludogorec pedig mindezzel nem tudott mit kezdeni.

Hazai próbálkozásokkal csorgott végig a második félidő, amely szintén nem hozott gólt – a hajrá kisebb hazai tűzijátéka után a 0-0-s idegenbeli eredménynek a Vidi örülhet jobban, a visszavágón (augusztus 1. szerda, 20 óra, Felcsút) kiderül, mennyire.

Bajnokok Ligája-selejtezők, a többi szerdai mérkőzés

BATE Boriszov (fehérorosz) – HJK Helsinki (finn) 0-0
Kukesi (albán) – Qarabag (azeri) 0-0
Ajax (holland) – Sturm Graz (osztrák) 2-0 (1-0)
Celtic (skót) – Rosenborg (norvég) 3-1 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik