Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zidane csodacseréje és Karius eldöntötte a BL-döntőt

Szalah sérüléséig teljesen más mérkőzést láthattak a drukkerek. Gareth Bale csereként volt a nyerőember, Karius az abszolút negatív hős.

A Bajnokok Ligája döntőjére került sor szombat este a kijevi Olimpiai Stadionban: a címvédő Real Madrid ellenfele a Liverpool FC volt. A madridiak zsinórban harmadszor érhettek csúcsra a legrangosabb európai kupasorozatban, az angolok persze a nagy széria megtörésére készültek.

A hetedik percben trükkös szabadrúgás után próbálkozott a Liverpool, de Milner legurítása után Szalah lövését blokkolta Modric. A folytatásban is az angolok maradtak támadásban, de a Real-védelem kiváló lábakon állt, Ramosék több ízben blokkoltak a legjobb ütemben. A 25. percben Firmino lövésénél Keylor Navas mutatott be óriási védést, de néhány perccel később még inkább bosszankodhattak a Pool-fanok…

Szalah és Sergio Ramos ütközött, az egyiptomi klasszis pedig nagyon rosszul esett a bal vállára. Rövid ápolás után még visszatért, de pár perccel később már sírva hagyta el a pályát: nem tudta folytatni a játékot, Lallana váltotta.

Nem sokkal később a Real Madrid is kényszerű cserét eszközölt: Carvajal bokája csúnyán aláfordult, ő is zokogva távozott, Nacho érkezett a helyére a 37. percben. Öt perccel később gólt szerzett a Real Madrid: Ronaldo előbb Kariusba fejelt, majd a kipattanót Benzema már értékesítette, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot (– az akció elején még a portugál sztár volt lesen, így helyesen döntött). A szünetben így gól nélküli döntetlenre álltak a felek. Érdekesség, hogy amíg Szalah a pályán volt, addig a Liverpool kilenc kapura lövéssel próbálkozott, majd lecserélése után a szünetig egyszer sem…

A Real Madrid érvénytelen gólja

 

A fordulás után közel állt a gólszerzéshez a Real Madrid, ám Isco tizenegy méterről a felső lécet lőtte telibe. Az 51. percben aztán már nem úszta meg a Liverpool: Karius elképesztő hibája után – a kapus teljesen ártalmatlan szituációban Benzema lábára dobta a labdát, ami aztán a francia csatárról a hálóban kötött ki, így a címvédő törte meg a gólcsendet, 1-0.

Sokáig nem örülhettek a madridiak, hiszen az 55. percben egyenlített a Liverpool. Henderson szöglete után Mané megelőzte Marcelót és Navast is, és közvetlen közelről a kapuba pöckölt, 1-1. A 64. percben aztán a 122 másodperccel korábban beállt Gareth Bale mennybe ment! A walesi szélső első labdaérintésből káprázatos gólt ollózott a liverpooli kapuba, 2-1.

A folytatásban Mané duplázhatott volna, de a szenegáli sztár húsz méteres bombája a 71. percben a kapufán csattant. A 83. percben aztán Gareth Bale eldöntötte a döntő sorsát. A walesi 30 méterről szánta el magát lövésre, Karius pedig megint óriásit bakizva a hálóba ejtette a labdát, 3-1.

A Real Madrid zsinórban harmadszor is csúcsra ért a Bajnokok Ligájában, összességében pedig ez volt a klub fennállásának tizenharmadik sikere a legrangosabb kupasorozatban. 

Bajnokok Ligája, döntő

Real Madrid – Liverpool FC 3-1 (0-0)
Kijev, Olimpiai Stadion. Játékvezető: M. Mazsics (szerb)
Real Madrid: Navas – Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal (Nacho, 37.) – Isco (Bale, 61.), Kroos, Casemiro, Modric – C. Ronaldo, Benzema (Asensio, 89.). Vezetőedző: Zinédine Zidane.
Liverpool: Karius – Robertson, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold – Milner (Emre Can, 82.), Henderson, Wijnaldum – Mané, Firmino, Szalah (Lallana, 30.). Menedzser: Jürgen Klopp.
Gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), illetve Mané (55.)

címlapkép: uefa.com

Olvasói sztorik