Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Klopp tudja a receptet, amivel legyőzhető a Real Madrid

Elismerően beszélt a Realról és a Zidane-ról is.

A Bajnokok Ligája fináléjára kerül sor szombat este Kijevben, ahol a címvédő Real Madrid ellenfele a Liverpool FC lesz. A találkozó előtti hivatalos sajtótájékoztatón Jürgen Klopp így nyilatkozott.

– Minden játékosunk itt van, leszámítva a sérültjeinket. A BL-döntő kiharcolása hatalmas dolog. A döntőben az a legfontosabb, hogy vagány és higgadt legyél. Soha nem számítottam, hogy ez megtörténik velem, a BL-döntőre készülni menedzserként nehéz feladat. A fiúknak köszönhetően jutottunk el idáig, örülök, hogy itt lehetek ezzel a klubbal és a játékossal. Megérdemelték a srácok, hogy itt legyenek.

Zidane-ról

– Minden idők legnagyobb labdarúgója volt. Csupán két és fél éve edzősködik, de már a harmadik BL-győzelmére készül, briliáns edző. Olyan nagyszerű menedzserként, mint amilyen játékosként volt.

A mérkőzésről

– Az első pillanatokban biztos a Real Madrid lesz a nyugodtabb, de az a lényeg, hogy a végén ki lesz a higgadtabb, remélem, hogy mi. A tapasztalat miatt természetesen a Realnál az előny, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat.

Igenis le lehet győzni a madridiakat, ezt tudjuk, ehhez pedig a saját erősségeinkre kell építenünk.

Szalahról

A vallás privát dolog, úgyhogy a ramadánról nem szeretnék semmit sem mondani. Minden rendben van vele, duzzad az erőtől, ezt megnézhetik az edzésen is.

Messi és Ronaldo minden dicséretet megérdemel, de Mo a velük való összehasonlítással nem foglalkozik, hanem kizárólag  a feladatára koncentrál. Kiugró szezon van mögötte, azonban a következő évek mutatják majd meg, hogy ezt a szintet tudja-e tartani.

címlapkép: AFP PHOTO / Paul ELLIS

Olvasói sztorik