Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Drámai hosszabbításban dőlt el a női BL-döntő

Marozsán Dzsenifer örülhetett. Tévesen meg nem adott gól, piros lap, majd öt találat tarkította a ráadást.

Csütörtök este került sor a Bajnokok Ligája döntőjére a női versenysorozatban. A kijevi finálénak volt magyar vonatkozása* is, hiszen Marozsán Dzsenifer csapata, az Olympique Lyon sorozatban harmadszor készült elhódítani a BL-trófeát, ehhez persze a VfL Wolfsburgnak – Jakabfi Zsanett együttese – is volt néhány szava.

Marozsán nem hiányozhatott a lyoni csapat kezdőjéből, míg Jakabfi a kispadról figyelte végig az eseményeket, de a rendes játékidőben gólt nem esett, így hosszabbításra került sor. A ráadásban (93. perc) Harder révén aztán megszerezte a vezetést a Wolfsburg, majd meg is fogyatkozott, hiszen három perccel később Popp pirosat kapott.

Emberelőnyben már hengerelt a Lyon, hiszen Henry a 98., Le Sommer a 99., Hegerberg a 103. percben, míg Abily a 116. percben volt eredményes, így a 4-1-es sikernek köszönhetően a franciáké lett az újabb BL-trófea.

Bajnokok Ligája, női döntő

VfL Wolfsburg – Olympique Lyon 0-0 (0-0) Hosszabbítás után 1-4

*Marozsán a német válogatottnál számít alapembernek, de Budapesten született, míg Jakabfi a magyar válogatott vezéregyénisége.

Újabb kiáltás a videótechnológiáért

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a francia csapat a 68. percben gólt szerzett ugyan Henry csúsztatásával, de a játékvezető szerint a labda nem ment át teljes terjedelmével a gólvonalon. A lenti felvételeken jól látszik, tévedett. Íme:

A játékvezető nem adta meg a Lyon-gólját

címlapkép: FRANCK FIFE / AFP

Olvasói sztorik