Bajnokok Ligája

A Real Madridnak már megvan a terve Ronaldo pótlására

Súlyosabb lehet a portugál csillag sérülése.

Aki követte az El Clásico eseményeit, annak biztosan szemet szúrt Cristiano Ronaldo sérülése, amelyet a Real Madridnál azonnal úgy könyveltek el, mint egy kisebb, nem súlyos esetet. Felmerül azonban a kérdés, hogy ha nem volt komolyabb baja, akkor miért kellett lecserélni a félidőben, holott ő tipikusan az a játékos, aki ha jó formában játszik, akkor ellenzi a cseréjét minden esetben, sőt mi több rossz néven veszi, ha őt helyettesítik a pályán.

Ronaldo sérülése jelentheti a legnagyobb morális löketet a Liverpool együttesének, hiszen ha a világ egyik leggólerősebb támadójával kell szembenéznie a védelemnek, az igencsak nehéznek tűnhet, de ha nélküle lépnének pályára a „galaktikusok”, akkor az az angolok számára is könnyebb feladat lehet.

A portugál klasszis csapatbéli fontossága pedig nem kérdés, hiszen egymaga több gólt szerzett az idényben, mint Karim Benzema, Gareth Bale és Marco Asensio együttvéve. Így viszont, hogy legnagyobb sztárját nélkülöznie kell, Zinédine Zidane-nak el kell kezdeni gondolkodni a B-terven.

Zinedine Zidane számára fejfájást okozhat Ronaldo hiánya – Fotó: Joan Valls / NurPhoto

Ha jobban megnézzük a lehetőségeit, akkor viszont azt láthatjuk, hogy annyira nincs azért veszélyes helyzetben a francia tréner. Gareth Bale például láthatóan pörgősebben játszott a Barcelona ellen úgy, hogy Ronaldo nem volt pályán, de visszatérhet Isco és Dani Carvajal is a sérüléseikből, és persze még Benzemát is be lehet vetni.

Egyszóval akadnak lehetőségek Zidane számára, bármilyen fronton. Azonban a Liverpool sem dőlhet hátra, hiszen párszor már láthattuk, hogy Ronaldo rendkívüli fizikumának köszönhetően minden sérülésből expresszmódban tudott felgyógyulni, így nem szabad előre inniuk a medve bőrére.

Címlapkép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik