Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Elképesztő bejelentést tett a Roma–Liverpool meccs bírója

A Roma vezetősége sem kímélte.

Damir Skomina a Roma–Liverpool BL-elődöntő visszavágójának játékvezetője a meccs után úgy fogalmazott: „botrány, amit műveltünk”. A szlovén játékvezető két egyértelmű tizenegyest sem fújt be a hazaiak számára, amivel talán sikerült volna a fordítás is.

Az olaszok ezt már a meccs közben is nehezményezték, a vita pedig még a lefújás után is hosszú ideig tartott. A Roma elnöke James Pallotta szerint, egyértelmű, hogy szükség lenne a videóbíróra:

Gratulálunk a Liverpoolnak, de kell a videóbíró, főleg a mai események után. Elképesztő, hogy ezek megtörténhetnek a Bajnokok Ligájában, egy ekkora presztízzsel bíró sorozatban. A videóbíró nélkül egy vicc lesz az egészből. Amit láttunk az elfogadhatatlan, főleg úgy, hogy azt várná el az ember, hogy a játékvezetők figyelemmel kísérik a játékot.”

A La Repubblica szerint Skomina visszanézte az szóban forgó büntetőgyanús eseteket és beismerte, valóban hibázott néhány helyen. Emellett az olasz lap azt is megemlíti,  hogy szinte elnézést kért a Roma vezetőitől…

Címlapkép: Matteo Ciambelli / NurPhoto

Olvasói sztorik