Bajnokok Ligája

Szalahért és Manéért aggódhatnak Liverpoolban a BL-döntő előtt

Nagy gondban lehet az angol csapat a Real Madrid elleni meccsen.

Mint ismert, a spanyol Real Madrid és az angol Liverpool játssza a Bajnokok Ligája 2018-as döntőjét. A finálét május 26-án rendezik Kijevben – 11 nappal a muszlimok ünnepe, a Ramadán kezdete után, még bőven annak ideje alatt (az ünnep 2018-ban május 15-étől június 14-éig tart).

A Marca hívta fel rá a figyelmet, hogy ez akár a BL-döntőre is hatással lehet: a Real Madridban egy, a Liverpoolban viszont három olyan játékos is van, aki gyakorolja vallását, és az ilyenkor kötelező böjtöt is tartja.

Kérdés, Mané és Szalah tartják-e a böjtöt? Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto/AFP

A lap azt írja, az angoloknál a szezon 47 tétmeccsén 43 gólnál járó Mohamed Szalah, a 19 gólos Sadio Mané és Emre Can lehet az, aki napkeltétől napnyugtáig nem eszik, nem iszik a fent említett időszakban. A Realnál csak Achraf Hakimit említik.

Az is előfordulhat azonban, hogy a játékosok megtagadják a böjtöt – erre is van lehetőségük, ha az „elmulasztott” napokat a következő Ramadánig bepótolják. Volt példa ilyenre már korábban is: Mesut Özil, a német válogatottal 2014-ben világbajnokságot nyert klasszis például a torna ideje alatt nem tartotta a böjtöt, arra hivatkozva, hogy dolgozik.

Címlapkép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik