Bajnokok Ligája

Klopp kemény szavakat használt a továbbjutás után és üzent a Real Madridnak is

A német szakember elismerte, hogy szerencséjük is volt.

Szerda este szezonbeli első Bajnokok Ligája veresége után jutott a döntőbe a Liverpool, amely 4-2-re kapott ki az AS Roma vendégeként, de összesítésben 7-6-ra végzett az olaszok ellen. A Jürgen Klopp vezette Vörösök nyolcadik alkalommal jutottak be az első számú európai kupasorozat fináléjába.

Egy kicsit izgalmasabb lett a vége, mint ahogy akartuk, de sok játékosom először szerepelt BL-elődöntőben, így természetesen a kelleténél idegesebbek voltak

– kezdte Klopp, aki szerint a játékosai teljes mértékben megérdemelték a továbbjutást, de elismerte, szerencséjük is volt, amikor kellett, de nem csak nekik, hanem a Real Madridnak is.

Őrület volt ez a meccs, de megérdemeljük, hogy ott legyünk a fináléban. A Roma is továbbjuthatott volna, mert ez volt a legrosszabb meccsünk eddig a BL-ben, de a játékosok az egész sorozatot nézve kiválóan teljesítettek, megmutatták mire képesek és hogy milyen a mentalitásuk. Szép dolog ott lenni a döntőben, de megnyerni azt még szebb. Készen állunk, de a Real Madrid lesz az ellenfél, amely a legtapasztaltabb ebben a sorozatban. Az elmúlt öt évben negyedszer döntőznek. Mi nem vagyunk ilyen rutinos döntőzők, de igazán fel leszünk tüzelve.

– mondta a német szakember, aki 2013 után játszhat ismét finálét, akkor a Dortmunddal veszített a Bayernnel szemben.