Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Klopp odaszúrt a Barcelonának a kiütéses BL-győzelem után

A Liverpool menedzsere szerint elég lesz a háromgólos Liverpool-előny a Roma ellen.

Kedd este a Liverpool – AS Roma találkozóval kezdődött a Bajnokok Ligája oda-visszavágós elődöntője. Az angol együttes gálázott: már 5-0-ra is vezetett Szalah és Firmino duplájával, valamint Mané góljával, de a hajrában Dzeko és Perotti szépített (5-2).

A találkozó után a két edző így nyilatkozott:

– Oxlade-Chamberlain sérülése nagy csapás számunkra. Két gólt kapni nem ideális, de megbirkózunk a helyzettel. Úgy érzem, a srácok világklasszis szinten játszottak. Láttam ezen a meccsen, hogy a visszavágón is le tudjuk győzni a Rómát. Mi nem a Barcelona vagyunk – utóbbi sok mindent megnyert az elmúlt években, mi nem. Ezért is fogunk megtenni mindent a jó eredményért – utalt Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a Barcelona 3-0-s római vereségére, amellyel elbukta a hazai pályán szerzett 4-1-es előnyét az előző körben, és kiesett.

Klopp szerint nem fogják elkövetni azt a hibát, mint a Barcelona Fotó és címlapfotó: Oli Scarff/AFP

Klopp a két gólt jegyző Mohamed Szalah teljesítményére is kitért.

– Egy ilyen formában játszó Szalah ellen nem lehet védekezni. Óriási szerepe van. Az első gól zseniális volt, a második pedig egy ragyogó támadás eredménye. Nem normális, amit ebben a szezonban csinál. Segítenünk kell neki, hogy a folytatásban is ilyen teljesítménnyel rukkoljon elő. Nagyon örülünk, hogy nyáron sikerült megszereznünk – mondta Klopp Szalahról, akit éppen a Rómától igazoltak le 2017 nyarán.

Az AS Roma vezetőedzője, Eusebio Di Francesco bízik abban, hogy ismét feláll a padlóról a csapata, de azt is tudja: ez a visszavágó nem olyan lesz, mint a Barcelona elleni.

– Jól kezdtünk, aztán kissé elveszítettük a fejünket. Az utolsó percekben történtek viszont még hitet adhatnak a visszavágóra – idézi az UEFA.com az olaszok mesterét. – Az a meccs viszont nem olyan lesz, mint a Barcelona elleni visszavágó volt – nagyon nehéz lesz, de hinnünk kell benne, és végig mindent bele kell adnunk. Most egy alapos elemzés következik.

Olvasói sztorik