Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Bayern-vezetés sem hozta zavarba a Real Madridot

Kényszerű cserék is nehezítették a bajorok dolgát a címvédő ellen.

Szerda este a Bajnokok Ligája második elődöntőjére került sor: a Bayern Münchenhez a címvédő Real Madrid látogatott. A bajorok már a nyolcadik percben kényszerű cserét hajtottak végre: Robben megsérült, helyét Thiago vette át.

A vezetést az első félóra végén a házigazda szerezte meg: Kimmich remekül iramodott kapura, Keylor Navas pedig a tizenkét méteres bombánál nem igazán volt a helyzet magaslatán, 1-0. (Videón a találat ITT.) A szünet előtt újabb kényszerű csere miatt főhetett Heynckes feje, Boateng sérült meg, helyére Süle érkezett a 34. percben. A szünetre 1-1-es állással vonulhattak a csapatok, Marcelo ugyanis az utolsó pillanatokban 18 méterről lőtte ki a bal alsót, 1-1.

A fordulás után hamar megszerezte a vezetést a vendég csapat. Rafinha eladatott labdájára Asensio csapott le, aki remekül játszott össze Lucas Vázquezzel, az akció végén pedig a csereként beállt fiatal támadó tizennégy méterről Ulreich fölött emelt a bal sarokba, 1-2. A folytatásban hiába tett meg mindent az egyenlítésért a Bayern,

a hajrában újabb találat már nem esett, a madridiak így idegenben szereztek előnyt a jövő keddi visszavágóra. 

Marcelo, 1-1

Asensio, 1-2

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzése

Bayern München – Real Madrid 1-2 (1-1)
München, Allianz Aréna. Játékvezető: B. Kuipers (holland)
Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng (Süle, 34.), Hummels, Rafinha – Javi Martínez (Tolisso, 75.) – Müller, James – Ribéry, Robben (Thiago, 8.), Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes.
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos, Isco (Asensio, a szünetben) – Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez. Vezetőedző: Zinédine Zidane.
Gólszerzők: Kimmich (28.), illetve Marcelo (44.), Asensio (57.)

címlapkép: MARKUS GILLIAR / GES-Sportfoto / DPA / AFP

Olvasói sztorik