Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ötöt rúgott a Liverpool, de az AS Roma nem adta fel

Őrült kilencven perc a Bajnokok Ligája elődöntőjének első párharcán.

Nagy iramban, de kevés helyzettel kezdődött kedd este a Liverpool–Roma Bajnokok Ligája-elődöntő első találkozója, az első percek legizgalmasabb jelenetét a játékvezető asszisztens szolgáltatta, akinek többször is használhatatlanná vált a zászlója.

A 18. percben közel járt a gólhoz a Roma, Kolarov lövése a kapufán csattant, ám ezután már csak Pool-rohamokat láthatott a közönség az első játékrészben. Sadio Mané egy perc alatt két gólt is lőhetett volna, előbb remekül tette maga elé a labdát és nagy ziccerben fölé lőtt – ezt ide kattintva tekintheted meg –, majd Firmino középre tett passzát találta el rosszul. A 34. percben végre gólt lőtt a szenegáli, de lesről, ám egyiptomi csapattársa, Szalah ezúttal is bombaformában volt és még a szünet előtt kétszer is betalált – ide kattintva nézheted meg.

Az egyiptomi klasszis ezzel megszerezte a tizedik gólját is a mostani BL-idényben, ami a Liverpool történetében az eddigi legtöbb a nemzetközi porondon egy szezon alatt.

Kolarov kapufáig jutott. Fotó: AFP / Oli SCARFF

A második félidőben is folytatódott a Pool-henger, csak egy csapat volt a pályán, a Romának momentumai sem voltak. Az 56. percben Szalah kiszolgáló szerepben is tündökölt, Manét hozta nagy ziccerbe, a szenegáli pedig ezúttal már nem hibázott, 3-0.

Közel sem volt azonban vége, az angol csapat már az első találkozón el akarta dönteni a továbbjutás sorsát, nyolc perc alatt pedig Roberto Firmino is duplázott, így már öt volt közte.

A brazil támadó első találata Jürgen Klopp BL-edzői karrierjének századik találata volt.

Szalaht a 75. percben Ings váltotta, mondani sem kell, hogy „standing ovation” kísérte le az egyiptomit a pályáról.

Az utolsó negyedórában visszavett a tempóból a Liverpool, a csereként beálló Schick előtt helyzet is adódott, a 81. percben pedig összejött a gól a vendégek számára. Edin Dzeko – aki az előző három fellépésén az Anfielden két gólt lőtt – szállította a Roma-találatot, a bosnyák csatár Nainggolantól kapott remek labdát és a rövidbe lőtt, 5-1.

És még itt sem volt vége. A Roma nem adta fel, és gondoskodott arról, hogy a visszavágónak is maradjon tétje: Milner kezezett a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Perotti magabiztosan lőtte a bal felsőbe, 5-2.

A Roma tehát „csak” háromgólos hátrányt szedett össze, csakúgy, mint a negyeddöntőben a Barcelona ellen. Akkor sikerült a csoda a visszavágón. Folytatás jövő hét szerdán a Stadio Olimpicóban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Liverpool–AS Roma 5–2 (2–0)

Liverpool, Anfield Road. Játékvezető: Brych (német)

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum, 18.), Henderson, Milner – Szalah (Ings, 75.), Firmino (Klavan, 93.), Mané. Edző: Jürgen Klopp.

Roma: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesus (Perotti, 67.) – Florenzi, De Rossi (Gonalons, 67.), Strootman, Kolarov – Ünder (Schick, a szünetben), Nainggolan – Dzeko. Edző: Eusebio Di Francesco.

Gólszerzők: Szalah (36., 45+1), Mané (56.), Firmino (61., 69.), illetve Dzeko (81.), Perotti (85., tizenegyesből)

Olvasói sztorik