Bajnokok Ligája

Öt Bayern-faktor, amitől retteghet a Real

A Marca is listázott…

A madridi sportlap öt pontban ír a Bayern München legfőbb veszélyeiről. Mint ismert, a Real szerda este a bajor városban fut neki a Bajnokok Ligája elődöntőjének: nézzük, mire, pontosabban kire hívja fel a figyelmet az újság.

  • Robert Lewandowski

A világ egyik legjobb csatárát elképesztően nehéz feltartóztatni, kevés olyan futballistát ismerünk, aki annyira érzi a kaput, mint a lengyel klasszis. A többek közt a Real által is csábított támadó kilenc BL-meccsen öt találatot jegyez ebben a sorozatban, míg a Bundesligában 28/28-as mérleggel áll.

  • James Rodríguez

Madridban elmaradt a fényes karrier, Münchenben ugyanakkor szárnyal a kolumbiai, nem csoda, hogy tart tőle korábbi együttese.

  • Allianz Arena

A Bayern hagyományosan félelmetes hazai környezetben. A német bajnokság most futó idényében 13-2-0-s hazai mérleget tudnak felmutatni Müllerék, az 51–10-es gólkülönbséget sem kell ragozni. A BL-ben egyedül a Sevilla (0–0) úszta meg a müncheni zakót, kikapott az Anderlecht (3–0), a Celtic (3–0), a Paris Saint-Germain (3–1) és Besiktas (5–0) is.

  • A müncheni védelem

A Bayern nyolc gólt kapott a Bajnokok Ligája elődöntőjéig, a hátsó alakzat két oszlopa Boateng és Hummels. A Bundesliga-mérlegsem rossz, 31 találkozón 22-szer kapitulált a védelem. Más kérdés, hogy a Real Madridot sem kell félteni, a legutóbbi 25 (!) BL-meccsén mindig szerzett legalább egy gólt, és akkor még nem is említettük Cristiano Ronaldo félelmetes sorozatát.

  • Jupp Heynckes

Az edzőlegenda hamarosan 73 éves lesz, ám ez semmit sem jelent, sokadszor bizonyította, a kisujjában van a szakma. Carlo Ancelotti távozása után villámgyorsan helyre tette a dolgokat Münchenben, és nyilvánvalóan csodálatos pályafutása megkoronázása lenne, ha a csapata túljutna a Realon, és megnyerné a Bajnokok Ligáját.

Olvasói sztorik