Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ez a Liverpool-kezdőcsapat képes lesz megtörni az átkot?

Így küldheti pályára csapatát Klopp a BL-elődöntőben.

Kedd este már az első elődöntővel folytatódik a Bajnokok Ligája, az Anfield Roadon a Manchester Cityt kiejtő Liverpool fogadja a Barcelonát búcsúztató AS Romát. A hazai oldalon Adam Lallana, Emre Can és Joel Matip, míg az olaszoknál Rick Karsdorp és Gregoire Defrel nem bevethető.

A két csapat a történelem során eddig ötször találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, a mérleg két Liverpool-győzelem, két döntetlen és egy Roma-diadal. A legemlékezetesebb ezek közül az 1984-es Bajnokcsapatok Európa Kupája-döntő, amikor is az angol csapat az 1-1-es eredményt követően 4-2-re verte tizenegyesekkel a Romát az Olimpicóban.

DVTK: „Ne hagyjuk már, hogy hülyének nézzenek minket!"
Az új edző sem nyerte el mindenki tetszését.

Érdekesség, hogy a Liverpool a nemzetközi kupaporondon az 1984-85-ös idényben nyert utoljára az elődöntő első mérkőzésén – akkor a Panathinaikoszt verte 4-0-ra –, azóta hétszer próbálkozott, ám egyszer sem sikerült győzni az elődöntők odavágóján.

A statisztikák szerint az szinte biztos, hogy a Roma gólt fog kapni, hiszen a legutóbbi huszonhat idegenbeli BL-fellépésén nem maradt érintetlen a hálója, ezzel pedig ők tartják a második leghosszabb negatív rekordot – az élen a skót Celtic áll harminc találkozóval.

Mindkét oldalon sok múlik a gólvágókon: a Premier League-idény legjobb játékosának választott Mohamed Szalah a BL-ben is parádézik, előző négy fellépésén valahányszor gólt szerzett, erre pedig legutóbb csak Steven Gerrard volt képes – a legenda öt meccsnél állt meg – a Liverpoolban 2007 októbere és 2008 februárja között, míg a vendégeknél Edin Dzekótól kell rettegni, a bosnyák támadó a Roma előző nyolc idegenbeli BL-találatából hatban vette ki a részét (5 gól és 1 gólpassz), az előző három fellépésén az Anfiled Roadon pedig kétszer is gólt lőtt.

Mundo Deportivo
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik