Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Klopp az AS Romáról: ha még Szalah is ott játszana…

A Liverpool német edzője nem bontott pezsgőt a BL-sorsolás után.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének álompárosítása mellett, nem szabad megfeledkezni a Liverpool–Roma párharcról sem, ami több szempontból is tartogat pikantériát, akár a két csapat korábbi ütközeteit tekintve, akár az aktuális forma alapján. Jürgen Klopp, a “vörösök” trénere azonban szeretne óva inteni mindenkit, aki úgy gondolta, hogy ez könnyű sorsolás lenne.

Nem arra gondoltam közben, hogy „jaj csak ne a Bayernt”, vagy „jaj csak ne a Real Madridot” vagy épp’ netán „ez az, Roma”. Ez csak egy sorsolás, amiről elhiszem, hogy izgalmas, de bármely ellenfelet is kapjuk, ugyanakkora esélyünk van, mert ilyen a futball. De ha valaki azt mondja, hogy így lesz a legkönnyebb dolgunk, azon nem tudok segíteni, ráadásul fogadok, hogy nem is nézte meg, az olaszok miként teljesítettek a Barcelona ellen.

A német szakember beszélt még emellett Mohamed Szalah „visszatéréséről” is.

Természetesen ez a párosítás érdekes lehet Mohamednek, de ez is bizonyítja, hogy a Roma milyen erős csapat. Gyakorlatilag nélküle is el tudtak jutni idáig. Gondoljunk csak bele, milyen magasságokig jutnának, ha még mindig ott játszana.

Címlapkép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik