Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zidane: Buffon nem ezt érdemelte

Az olasz kapus megítélésén nem változtattak a történtek.

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője méltatta Gianluigi Buffont, a Juventus kapusát, akit a hajrában heves reklamálásért kiállítottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján.

Nem ezt érdemelte, de már nem tehetünk semmit. Egyébként pedig ami a végén történt, nem változtat semmit azon, amit róla gondolok. Nagyszerű játékos, akit az egész pályafutása alapján kell megítélnünk. Az is lehet, hogy játszani fog még a Bajnokok Ligájában, és nem ez volt az utolsó mérkőzése a sorozatban ‒ fogalmazott a francia szakvezető.

Zidane nagyon is átérezhette, mit élhetett át az olasz kapus, mivel ő maga piros lappal fejezte be pályafutását a 2006-os világbajnokság döntőjében, amelyben a francia csapat tizenegyesekkel alulmaradt – éppen Buffon olasz válogatottjával szemben.

Az olasz hálóőr 117. ‒ és vélhetően utolsó ‒ BL-mérkőzésén először kapott piros lapot.

Michael Oliver a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében – az olaszok 3-0-s vezetésénél, összesítésben 3-3-as állásnál ‒ adott tizenegyest Medhi Benatia megmozdulása miatt, aki hátulról érkezve kísérelte meg szerelni a kapuval szemben álló Lucas Vázquezt.

Ennek a bírónak nincs szíve. Szemetes zsák van a szíve helyén. Ha nincs egyéniséged és bátorságod, felülsz a lelátóra a feleségeddel és egy Sprite-tal ‒ fogalmazta meg karakteres véleményét a negyvenéves kapus.

Buffon azt is elmondta, nagyon valószínű, hogy ez volt az utolsó európai kupamérkőzése, majd ugyanazzal a képpel érzékeltette, mit gondol a bíróról.

Kell egyfajta érzékenység ahhoz, hogy megértsd bizonyos pillanatok fontosságát. Ha ez az érzékenység nincs meg benned, nem érdemled meg, hogy a pályán legyél. Akkor fel kell ülni a lelátóra a szüleid társaságában egy csomag chipsszel és egy kólával. Ilyesmit egyszerűen nem lehet megtenni ‒ méltatlankodott.

Buffon úgy vélte, „a bíró olyan szabálytalanságot fújt le, amit egyedül csak ő látott”.

Massimiliano Allegri, a torinóiak trénere egyértelműen kapusa mellé állt.

Emberi reakció volt, meg lehet érteni ‒ mondta a reklamálásról.

Az olasz hálóőrt felállva tapsolta a hazai közönség, amikor feldúltan levonult a pályáról.

nyitókép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik