Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Bede: hibázott a játékvezető a Real Madrid tizenegyesénél

A korábbi FIFA-spori szerint a büntető jogos volt, de Benatiának is járt volna a piros lap.

„Egyértelmű tizenegyes volt…”

„Semmi nem történt, Lucas Vázquez feldobta magát… ”

„Talán meg lehetett adni, de nem volt százszázalékos…”

Három eltérő vélemény, de mindhármat hallhattuk szerda este a nagy indulatokat kiváltó Real Madrid–Juventus Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján, amikor a hosszabbítás perceiben Michael Oliver játékvezető befújta a büntetőt a spanyol csapat javára. Miután pedig Cristiano Ronaldo értékesítette a nagy lehetőséget, így kétszer tizenöt perces hosszabbítás helyett a 3-1-es Juve-győzelem a Real továbbjutását jelentette.

Azóta is megoszlanak a vélemények, hogy valóban szabálytalankodott-e Medhi Benatia Lucas Vázquezzel szemben, ezért a Rangadó.hu kíváncsi volt a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc véleményére, aki Gianluigi Buffon heves reklamálására is kitért.

 Könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen több szemszögből is láthattuk lassítások során az esetet. Én úgy láttam, hogy Lucas Vázquez már felvette a pozíciót, Medhi Benatia pedig szerelési kísérlet közben nekiszaladt és kézzel meglökte őt. Ez szabálytalanság volt, egyértelmű a tizenegyes. Az is meggyőződésem, hogy ha lehetőség lett volna visszanézni az esetet videón, akkor is ugyanezt az ítéletet hozza a spori – magyarázta honlapunknak Bede.

Ilyen idegesen még nem láttuk Buffont. Fotó: Oscar J Barroso / Spain DPPI / DPPI / AFP

– Ekkor a Juventus kapusa, Gianluigi Buffon teljesen elvesztette az önkontrollt, nekirontott a játékvezetőnek és húsz centiről nem éppen dicsérő szavakat ordított a játékvezető arcába, itt is helyes döntés volt a kiállítás. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a szabálytalankodó védőnek is piros lapot kellett volna adni, hiszen Lucas nyilvánvaló gólhelyzetben volt, ez hiba volt.

Valamelyest érthető persze a játékosok reakciója, nehéz feldolgozni egy ilyen döntést az utolsó pillanatokban. A játékvezető azonban nem mérlegelhet, hogy hányadik perc, vagy hogy melyik csapat javára ítél, pártatlannak kell lennie, jó döntést hozott – zárta honlapunknak a Digi Sport szakkommentátoraként is tevékenykedő korábbi játékvezető.

címlapfotó: AFP / JAVIER SORIANO

Olvasói sztorik