Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Messi és Luis Suárez a szégyen bűnbakjai?

A korábbi világsztár nekiment a Barca két klasszisának a BL-kiesés után.

Kemény kritikával illette Michael Owen a Barcelona két világklasszisát, Lionel Messit és Luis Suárezt a Roma elleni háromgólos vereséget követően. Az egykori kiváló támadó a BT Sport szakkommentátoraként mondta el véleményét a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójáról, amiről kiemelte, hogy a katalánoknak nyolc emberrel kellett védekezniük, miután Messi és Suárez nem vették ki a részüket a védő munkából.

Őrület, milyen vad buli volt a Roma-öltözőben – VIDEÓ
Érthető módon nem fogták vissza magukat a Barcát kiverő olaszok.

A visszavágó előtt a Barcelona csupán három gólt kapott az azt megelőző kilenc BL-fellépésén, ezúttal pedig egy meccs alatt mattolták háromszor a katalánok védelmét. Messi a visszavágó során 61-szer ért labdába, valahányszor a Roma térfelén, csak úgy mint Luis Suárez, aki azonban csak 33-szor találkozott a labdával.

Amikor megnézzük ezt a statisztikát, azt mondjuk, hogy ez hihetetlen, de a szemünk nem hazudik. Láthattuk a Barcelonát az első meccsen, és előtte több hónapon keresztül is, amikor kevés gólt kaptak. Nem biztos, hogy ezúttal sem úszták volna meg kapott gól nélkül, de az biztos, hogy a két csatár semmit nem tett védekezésben. Nyolc mezőnyjátékossal védekezett a Barca tíz rómaival szemben, ezt pedig ilyen szinten nem engedheti meg magának egyetlen csapat sem

– idézi a Daily Mail Owent a spanyol csapat BL-búcsúját követően.

címlapfotó: AFP / Filippo MONTEFORTE

Messi nem foglalkozott a védekezéssel. Fotó: AFP / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik