Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Megforgatta a kést a sajtó a padlóra került Barcában

Nem kímélték az újságírók a BL-től búcsúzó katalánokat.

A spanyol és a nemzetközi sajtóban sem hittek a szemüknek az újságírók a Barcelona háromgólos vereségét látva a Roma elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója után. Az olasz csapat teljesen megérdemelten jutott az elődöntőbe, a katalánok mélyen a tudásuk alatt játszottak, éppen ezért nem kímélték őket a média munkatársai.

„Római bukás” – áll a Mundo Deportivo címlapján fekete háttérben.

A felismerhetetlenné vált Barcelona nagy K.O.-t kapott az Olimpicóban – folytatta a beszámolóját a Mundo.

Ezzel a nyilatkozattal tudta le a BL-kiesést a Barca vezetőedzője
Valverde szerint a Roma jó volt, a Barcelona meg nem.

A lap újságírója, Francesc Aguilar sem bánik kesztyűs kézzel Messiékkel a jegyzetében, amit úgy kezd, hogy ez a meccs több volt mint római csoda, ez a nevetséges Barcelona estéje is volt.

2009-ben Róma paradicsom volt a Barca számára, miután ott nyerte meg a BL-t az MU ellen, ezúttal azonban pokollá változott az Olimpico.

„Kudarc, mentségek nélkül” – írja a katalán Sport, ami azt is hozzáteszi, ez volt az utóbbi idők egyik legrosszabb Barcelonája, ötlettelenül és erőtlenül játszott a csapat.

A Marca még nagyobbat rúg a katalánokba: „A Barca BL-történetének legnagyobb csapása” – írja a lap a címben.

A Barca kapusa több bravúrt is bemutatott. Fotó: Silvia Lore/NurPhoto/AFP

Ez a vereség és a gyenge teljesítmény a katalán klub legnevetségesebb élményeként vonul be a BL-történelembe – írja a Marca, ami még hozzáteszi, hogy Marc-André Ter Stegen kapus teljesítménye volt egyedül elfogadható.

Az ESPN újságírója, Graham Hunter kiemeli, a két meccs alapján nem kérdés, hogy a Roma teljesen megérdemelten jutott tovább, a hazaiak mindenben felülmúlták a vendégeket, a meccs legjobbjaként pedig Edin Dzekót említi.

címlapfotó: PAOLO PIZZI / CROWDSPARK /AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik