Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Klopp és Guardiola sem ment el szó nélkül a Barca-kiesés mellett

A liverpooli edző egy kicsit bele is rúgott a katalánokba.

Az AS Roma továbbjutása a téma a Bajnokok Ligájában, azonban azt sem szabad elfelejteni: a Liverpool kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel gázolt át a Manchester Cityn a BL-negyeddöntő másik keddi párharcában. A liverpooli együttes a hazai 3-0 után idegenben 2-1-re nyert.

A két menedzser a találkozó után elemezte a történéseket, de ők sem tudtak elmenni szó nélkül a másik meccs eredménye mellett.

– Nagy gratuláció a Liverpoolnak! Topcsapatuk van, topmenedzserrel az élén. Kivétel nélkül remek játékot mutatott az ellenfelünk, nekünk viszont most már a Premier League-re kell koncentrálnunk. Az első félidőben megtettünk mindent, helyzeteket dolgoztunk ki, ami nem volt könnyű, hiszen az ellenfél tizenegy játékossal védekezett. Ebben a sorozatban nem szükséges száznyolcvan percen keresztül tökéletesen játszani, de jól kell futballozni. Tudtuk, hogy nehéz lesz a továbbjutás kiharcolása. Minden meccset külön-külön elemeznem kell. Amikor ránézünk a statisztikákra, láthatjuk: a Manchester City vezeti a Premier League-et. Most zsinórban háromszor kaptunk ki, de a tény, hogy az angol bajnokság élén állunk megmutatja, milyen erős a csapatunk – mondta Josep Guardiola, a Manchester City trénere, majd így folytatta. – Egy nagyon jó Liverpool ellen játszottunk. Nézzék meg a Barcelonát! Ez egy különleges sorozat. A Liverpool-szurkolók hiszik, hogy a BL az ő sorozatuk. Idegenben nem tudtunk helyzeteket kialakítani, de a második félidő már jobb volt. Ugyanez történt most is, az első játékrészben. Egy kivételes csapattal szemben maradtunk alul.

Klopp joggal ünnepelt Fotó és címlapfotó: Paul Ellis/AFP

– Teljesen megérdemelten jutottunk az elődöntőbe. Öt gólt lőttünk a Manchester Citynek, és csak egyet kaptunk. Ilyen mutatókat általában lehetetlen produkálni. A City kockáztatott a felállásával, azonban végig éreztem, hogy egy-két gólt lőhetünk mi is. A második félidőben összeszedettebbnek kellett lennünk, több párharcot kellett megnyernünk. Ezt meg is tettük a szünet után. Sadio Mané kiemelkedő volt. Születésnapja van, ez egy tökéletes ajándék volt számára. Firmino és Mané kemény munkát végzett a széleken. Ragyogóan játszottak. Az Anfielden játszott második félidőt jobban élveztem, mint most az elsőt. Ha jó napunk van, bárkit legyőzhetünk, egy gyengébb napon viszont könnyű gólokat kapunk. Még mindig a fejlődés fázisában vagyunk, de jó csapat vagyunk – mondta Jürgen Klopp, a Liverpool mestere, majd kitért a Barcelonára is. –  El sem hiszem, hogy a Barcelona kiesett. A Roma elveszítette Mohamed Szalaht, erre bejutott az elődöntőbe. Ez hihetetlen.

Olvasói sztorik