Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Világégés Rómában! Csúnyán elverték, és kiesett a BL-ből a Barcelona

Micsoda fordítás.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi visszavágóján az AS Roma hazai pályán fogadta az FC Barcelonát. A katalánok az első mérkőzésen 4-1-es győzelmet arattak, így megnyugtató előny birtokában vághattak neki a római visszavágónak.

Az olaszok azonban nem feltett kézzel vágtak neki az összecsapásnak, ezt jól bizonyította, hogy Dzeko már a hatodik percben beköszönt Ter Stegen kapujába, 1-0. (Videón a találat ITT.) Az első félidőben újabb találat már nem esett, ám a hazai védelem két tagja, Fazio és Juan Jesus is sárga lapot kapott kemény belépő miatt, így nekik vigyázni kellett a folytatásban…

Dzeko törte meg a gólcsendet. Fotó: LLUIS GENE / AFP

Fordulás után tovább tudta növelni előnyét az AS Roma – pontosabban faragott az összetett hátrányból – hiszen a Dzeko által kiharcolt büntetőt De Rossi roppant magabiztosan értékesítette az 58. percben, 2-0. A Roma a folytatásban mindent megtett, hogy még egy gólt begyötörjön a katalán hálóba, ez pedig a 82. percben össze is jött. A csereként beállt Ünder szöglete után Manolasz fejjel volt eredményes, 3-0. Ezzel már az AS Roma állt továbbjutásra. A hajrában újabb gól már nem esett, ami azt is jelentette, hogy

a „farkasok” a 3-0-s győzelmüknek köszönhetően ledolgozták tetemesnek tűnő hátrányukat és 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutottak az elődöntőbe.

Dzeko büntetőt harcol ki, De Rossi értékesíti azt (2-0)

Manolas, 3-0

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

AS Roma – FC Barcelona 3-0 (1-0)

Róma, Stadio Olimpico. Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Róma: Alisson – Juan Jesus, Fazio, Manolasz – Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov – Nainggolan (El Shaarawy, 78.)  – Schick (Ünder, 73.), Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco.

Barcelona: Ter Stegen – Semedo (Dembélé, 85.), Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Sergi Roberto, Rakitic, Busquets (Alcácer, 85.), Iniesta (A. Gomes, 80.) – Luis Suárez, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde.

Gólszerzők: Dzeko (6.), De Rossi (58. – tizenegyesből), Manolasz (82.)

Az első mérkőzésen: 1-4. Továbbjutott az AS Roma 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

címlapkép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik