Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Manchesterben jelentkezett be a BL-trófeáért a Liverpool

Kiesett a Manchester City, mert Guardiola csapata csak az első félidőben tudott a Klopp-legénység fölé kerekedni.
 

Három-nullás előnnyel várta a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-visszavágót a Liverpool együttese, amely nem kezdte jól a meccset az Etihad Stadionban. A második percben Van Dijk hibája után Gabriel Jesús vezetést szerzett a hazaiaknak. A hatalmas iramú mérkőzésen továbbra is a City akarata érvényesült, a vendégek alig-alig lépték át a félpályát, nagy gólhelyzetig azonban nem jutott el a Guardiola-legénység. Paprikás volt a hangulat, a játékvezető öt sárgát mutatott fel az első játékrészben.

Lőw Zsolt sejtelmes, tényleg ő lesz a PSG edzője?
Magyarország felkerülhet a futballtérképre.

Guardiola az öltözőbe menet annyira hevesen reklamált a Citytől megfosztott találat miatt, hogy a játékvezető a lelátóra küldte. A Liverpool az 56. percben gyönyörű találattal egyenlített, az egyiptomi okosan emelt a hálóba és tulajdonképpen el is döntötte a továbbjutást. Negyedórával a vége előtt még Firmino is betalált, így a Liverpool kettős győzelemmel, tíz év után jut újra a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Manchester City – Liverpool 1-2 (1-0)

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – Fernandinho, De Bruyne, David Silva (Agüero, 68.) – Bernardo Silva (Gündogan, 74.), Sterling, Sané – Gabriel Jesús.
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (Clyne, 81.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain –  Mane, Szalah (Ings, 90.), Firmino (Klavan, 81.).

Gólszerzők: Gabriel Jesús (2.), illetve Szalah (56.), Firmino (77.)

címlapfotó: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik