Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Juve-játékos szerint Ronaldo olyan gólt lőtt, mintha a Playstationben lett volna

A Juventus vezetőedzője és legendája kimondta a kimondhatatlant a Real elleni BL-meccs után.

Cristiano Ronaldo duplájával és Marcelo góljával 3-0-ra nyert a Real Madrid a Juventus vendégeként a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. A párharc gyakorlatilag a madridi visszavágó előtt eldőlt, ezt a Juvénál is látják – Allegri mester és Buffon sem kertelt, amikor erről kérdezték.

– A Real utolsó gólja megsemmisítő volt. Az már nem véletlen, hogy egy csapat a legutóbbi négy évben háromszor nyeri meg a BL-t. Most a bajnokságra kell koncentrálnunk, aztán irány Madrid. A harmadik gól miatt csalódott vagyok, mivel addig még volt esélyünk a visszavágóra. Így már lehetetlen feladat lesz – jelezte Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője, aki Ronaldo második góljára is kitért. – Nem tudom, hogy Cristiano gólja lesz-e a futballtörténelem legszebb találata, de mindenképpen óriási volt. Csak gratulálni lehet ahhoz, amit mostanában művel.

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője is portugál klasszisát dicsérte.

– Remek meccs volt, nem egyszerű itt három-nullra nyerni. Néha megszenvedtünk, de ez azért van, mert ebben a stadionban szenvedni kell a sikerért. Megyünk előre, mindig tudjuk, hogyan okozhatunk gondokat az ellenfeleinknek – reagált röviden Zinédine Zidane, majd Ronaldo teljesítményére is kitért. – Cristiano jó formában van, a csapattársai is jól érzik magukat mellette. Ki kell élvezni az estét, aztán már a kemény munkára kell koncentrálni, a Juve ugyanis nem adja fel.

Ronaldo fantasztikus mozdulata Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Cristiano Ronaldo remekelt, két gólt lőtt, a másodikat ráadásul ollózva. Erről is faggatták az ellenfeleket, illetve őt is.

– Fantasztikus gól volt, de sokkal inkább szeretnék arról beszélni, ahogy a csapat játszott. Három gólt lőttünk a remek Juventus ellen… boldog vagyok, nagyszerű este volt – mondta Cristiano Ronaldo.

Az ellenfél is dicsérte a portugál klasszist.

– Cristiano második gólja olyan volt, mintha a Playstationben lőtte volna – zárta rövidre Andrea Barzagli, a Juventus védője.

Gianluigi Buffon is reagált, aki a gólvonal előtt követte a csodálatos mozdulatot. Szerinte semmi különleges nincs Ronaldo jelenlegi formájában, ő egyszerűen ezen a szinten tud játszani.

– Legjobb formában? Nem hiszem, ma a szokásos Ronaldót láthattuk. Messi és ő Maradonához és Peléhez hasonlítható az alapján, amit szezonról szezonra művelnek. Elkövettünk néhány hibát, de ez megesik, amikor a legjobbal állsz szemben – mondta Gianluigi Buffon. – Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen esélyes, hogy nem jutunk tovább. Ez szégyen, azonban van néhány csapat, melyek ellen meg kell nyugodni és gratulálni kell nekik, mivel egyszerűen ők a jobbak.

Címlapfotó: Javier Soriano/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik