Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A szezon megmentésére készül az olasz sztárcsapat

Miközben az ukránok lehetnek az idény meglepetéscsapata...

A Bajnokok Ligájában kedd este újabb negyeddöntőkre kerül sor: az AS Roma otthonába a Sahtar Donyeck látogat (kezdés: 20:45), az első mérkőzésen az ukránok 2-1-es győzelmet arattak. 

Az olasz csapat játékosa, Juan Jesus a következőket árulta el az összecsapás előtt.

Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen számunkra csak  továbbjutás elfogadható. Azért játszunk, hogy megmentsük a szezonunkat, de történelmet is szeretnénk írni, hiszen az AS Roma régóta nem jutott már be a negyeddöntőbe. Mindenre felkészültünk.

A 26 éves brazil védő nem titkolta: nincs is más lehetőségük, mint támadószellemben pályára lépni.

Fontos, hogy hamar megszerezzük majd a vezetést, 1-0-nál pedig majd nem szabad gólt kapnunk, viszont a másodikra nagyon is törekednünk kell. Nem szeretnénk semmit sem a véletlenre bízni. Fantasztikus estére számítok, tudjuk, hogy a szurkolóink is továbbjutást várnak tőlünk.

A túloldalon magabiztos ukrán nyilatkozatokkal találkozhattunk a nemzetközi sajtóban. A Sahtar mestere, Paulo Fonseca persze az előny birtokában sem számít könnyű mérkőzésre, de bizakodó.

A jó védekezés az alapja mindennek, mi Rómában is ebből indulunk ki. Hogy mit gondolok a pálya minőségéről? Nem láttam még az állapotát, de ha este eső lesz, minket az sem zavar, felkészültünk. A saját játékunkat szeretnénk kivinni a pályára, csakis így lehet esélyünk a Roma ellen.

A  La Gazzetta dello Sport megjósolta a csapatok várhatő kezdőit is, íme:

A két csapat várható kezdői. Fotó: 78.media.tumblr.com

Az aktuális forma: ezt mutatják a számok

Az AS Roma túljutott ugyan a decemberi-januári hullámvölgyén – sorozatban hét tétmeccsen nem tudott nyerni -, viszont egygólos hátrányban (1-2) várja a Sahtar Doneck elleni visszavágót. Az ukránok nagyszerű formában vannak, idén mind az öt tétmérkőzésüket megnyerték, gólt pedig csak az olaszoktól kaptak, miután a bajnokságban 16-0-s gólkülönbséggel zárták négy összecsapásukat. A rómaiak számára figyelmeztető jel, hogy a Sahtart csak egyszer tudták legyőzni, négyszer viszont kikaptak. Így történt legutóbbi hazai randevújuk során is (3-2-re), s az ukránok 2011 tavaszán végül kettős győzelemmel léptek tovább a BL-nyolcaddöntőből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik