Bajnokok Ligája

Nagyot csalódott játékosaiban a PSG katari tulaja

Nem változtatnak, továbbra is sztárokat igazolnak a párizsiak.

Nasszer al-Helaifi, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának tulajdonosa csalódott néhány játékosában a Bajnokok Ligájából való kiesés miatt, de a klub befektetési stratégiáján nem változtat. A francia csapatot a címvédő Real Madrid kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel búcsúztatta, al-Helaifinak azonban továbbra is meggyőződése, hogy a párizsi klub módszere – miszerint máshol már befutott játékosokat vásárol – helyes.

– Nem változtatjuk meg a stratégiánkat, folytatjuk a projektünket – utalt a katari tulajdonos elsősorban Neymarra és Kylian Mbappéra, akik szerinte a klub jövőjét jelentik. Tavaly nyáron előbbi támadó 222 millió euróért vásárolta ki magát korábbi együttesétől, az FC Barcelonától. Utóbbit a Monaco adta kölcsön a PSG-nek, amely az idény végén érvényesítheti 180 millió eurós opciós vételi jogát.

Ezt olvastad már?

Fogadjunk, hogy ilyen Barca-kezdőcsapatot még nem láttál

Neymar az első mérkőzésen gyengén játszott, a visszavágón sérülés miatt nem léphetett pályára. Mbappé mindkét találkozón kezdő volt, és összesen 175 percet töltött a pályán, de ő sem tudott segíteni. Al-Helaifi szerint nem azért estek ki, mert nem volt elég önbizalmuk.

– A játékosok hittek a továbbjutásban, fel voltak készülve –
mondta a tulajdonos, aki azért hozzátette azt is, hogy csalódott néhány labdarúgóban.

A francia sajtó a csalódást keltők közé sorolja Marco Verrattit, aki a keddi visszavágón egygólos hátrányban reklamálásért kapott második sárga lapot, így a PSG a 66. percben emberhátrányba került. A párizsiaknak így is összejött ugyan az egyenlítés, de végül a hazai visszavágót is elveszítették.

Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik