Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Soha, soha, soha ne írd le a Juventust!

Óriási égéssel zárta a visszavágót a Manchester City.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének újabb visszavágóira került sor szerda este: a Juventus a Tottenham Hotspur otthonába látogatott, az első mérkőzésen 2-2-es döntetlen született.

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Az angol csapat roppant agilisan kezdte a találkozót, számos veszélyes helyzetet alakított ki, Buffonnal azonban remekül zárt a Juve-védelem. A Tottenham a gólcsendet csak a 39. percben tudta megtörni, Szon sokadig helyzetét már nem hagyta kihasználatlanul.

A 64. percben Higuaín egyenlített, az argentin csatár Khedira csúsztatása után vette be Lloirs kapuját. Érdekesség, hogy ez volt az első kaput eltaláló torinói próbálkozás, egyből gólt lett belőle. Három perccel később már a Juventusnál volt az előny, miután Dybala érkezett remek ütemben mélységből, és ziccerben nem hibázott.

A három perces feltámadás elég volt a Juve-győzelemhez és a továbbjutáshoz, a torinóiak 4-3-as összesítéssel jutottak a következő körbe.

Londonban Szon törte meg a gólcsendet Fotó: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

A nap másik mérkőzésén a Manchester Citynek hazai pályán volt jelenése, ellenfele a Basel volt. Az angolok az első mérkőzésen roppant megnyugtató, négygólos előnyre tettek szert. A gólgyártást hazai környezetben is folytatták a manchesteriek, Gabriel Jesús már a nyolcadik percben eredményes volt, a svájciak Elyounoussi révén a 17. percben egalizáltak.

A fordulás után a vezetést is megszerezte a Basel, Lang a 72. percben fordított. Később kiderült, ez a gól győzelmet ért a vendégeknek, de a City jutott a negyeddöntőbe.

Gabriel Jesús már a mérkőzés elején gólt ünnepelhetett Fotó: Paul ELLIS / AFP

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Tottenham Hotspur – Juventus FC 1-2 (1-0)

Tottenham: Lloris – Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier (Lamela, 73.), Dembélé – Szon Hung Min, Alli, Eriksen – Kane.

Juventus: Buffon – Barzagli, Benatia (Lichtsteiner, 61.), Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic, Matuidi (Asamoah, 59.) – Douglas Costa, Higuaín (Sturaro, 83.), Dybala.
Gólszerzők: Szon (39.), illetve Higuaín (64.), Dybala (67.)
Továbbjutott a Juventus 4-3-as összesítéssel.


Manchester City – FC Basel 1-2 (1-1)

City: Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zinchenko – Gündogan (Diaz, 66.), Yaya Touré – Bernardo, Foden (Adarabioyo, 89.), Sané – Gabriel Jesús.

Basel: Vaclik – Lang, Lacroix, Suchy, Riveros – Frei, Serey Dié – Bua (Stocker, 68.), Zuffi, Elyounoussi – Oberlin (van Wolfswinkel, 74.).

Gólszerzők: Gabriel Jesús (8.), illetve Elyounoussi (17.), Lang (72.)

Továbbjutott a Manchester City 5-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik