Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A fél csapatot lecserélte volna a Roma edzője

Di Francesco két külön csapatot látott a két félidőben; Perotti nem keres kifogásokat a vereség után.

Hiába vezetett a szünetben 1-0-ra az AS Roma a Sahtar Donyeck vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán szerda este, a szünet után az ukránok fordítottak és végül 2-1-es győzelmet arattak. Az olaszok trénere, Eusebio Di Francesco érthető módon nagyon elégedetlen volt játékosai szünet utáni mutatványával.

– Az egyenlítő góljuk után hihetetlenül visszaesett a teljesítményünk, nem csak fizikálisan, pszichikálisan is – idézi a vezetőedzőt a football-italia.net. – Nem vagyok elégedett a második félidővel, rengeteg hibát vétettünk, pedig sok olyan játékos volt a pályán, akik sok tapasztalattal rendelkeznek ehhez a szinthez. Mintha két külön csapatot láttam volna a két félidőben, egyáltalán nem azt játszottuk, mint amit elterveztünk. Az egyenlítés után a fél csapatot lecseréltem volna, ha tehetem…

Tragédia
Gyász: huszonhárom évesen hunyt el a magyar labdarúgó
Di Francesco lecserélte volna a fél csapatot Fotó: GENYA SAVILOV / AFP

Di Francesco külön kitért Alissonra is – aki iránt európai topklubok állnak sorban, mint például a Real Madrid és a Liverpool –, a Roma kapusa több remek védéssel akadályozta meg, hogy nagyobb különbség alakuljon ki a két csapat között.

– A legfontosabb dolog vele kapcsolatban nem csak a remek védései, hanem önmagában a jelenléte a kapuban. Nem repked feleslegesen a kapuban a fotósok kedvéért, és önbizalmat ad az egész védelemnek.

– Őszinte leszek, önmagamtól is megkérdeztem már, hogy mi történt a második félidőben… – ezt már az olaszok játékosa, Diego Perotti mondta. – Nagyon csalódottak vagyunk a második félidei gyalázatos teljesítmény miatt, minden a mi hibánk volt. Nem keresünk kifogásokat, vállaljuk a felelősséget.

Perottiék vállalják a felelősséget Fotó: GENYA SAVILOV / AFP
Olvasói sztorik