Bajnokok Ligája

Hajlandó eladni Neymart a PSG katari tulajdonosa

Ehhez azonban előbb meg kell nyerni a BL-t.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének slágerpárosítása a címvédő Real Madrid és a Paris Saint-Germain párharca, mindkét együttes a végső győzelemre esélyesek között szerepel, azaz a búcsúzó biztosan csalódásként éli meg a szezont. A szerdai első mérkőzést a Santiago Bernabéu stadionban rendezik.

A nagyobb nyomás talán a legutóbbi két kiírás győztesén van, a LaLigában ugyanis 17 pontos a hátránya a listavezető Barcelonával szemben, míg a Király Kupában már a negyeddöntőben búcsúzott a Leganés ellenében.

Ezt olvastad már?
Di María lezárta a madridi sztorit, és bejelentkezett a legnagyobb riválishoz

Az együttesek két egyenes kieséses párharcát mindkétszer a PSG nyerte: az UEFA Kupa 1992-1993-as kiírásának negyeddöntőjében, illetve egy évvel később a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében is a franciák ünnepelhettek továbbjutást. A Real Madrid 2005 és 2010 között sorozatban hatszor bukott el a legjobb 16 között, azóta azonban minden évben eljutott legalább a legjobb nyolcig.

A párharc két kulcsfigurája az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, illetve Neymar lehet: a Real portugál sztárja a BL történetének első játékosaként mind a hat csoportmérkőzésen eredményes volt, 9 találattal toronymagasan vezeti a góllövőlistát. Neymar hatszor talált az ellenfelek kapujába, összességében pedig 27 eddigi fellépésén 27 gólja mellett 14 gólpassza is van a PSG színeiben. Érdekesség, hogy a világ legdrágább futballistájáról hetek óta az a pletyka járja, hogy a következő idényt már a Real Madridban kezdi meg, ugyanakkor a PSG katari tulajdonosa – az MTI híre szerint – csak abban az esetben lenne hajlandó eladni őt, ha előtte BL-győzelemre vezeti a párizsiakat.

Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik