Bajnokok Ligája

Meglepőt húzhat Zidane a PSG ellen

A Marca szerint elképzelhető, hogy Benzema a kispadon kezd a BL csúcsmeccsén.

Kedd délután megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane, aki a Paris Saint-Germain elleni BL-nyolcaddöntő előtt beszélt arról, hogy marseille-i kötődése miatt egész életében rivalizált a párizsiak ellen, de ezúttal nem az OM, hanem a Real képviseletében lép pályára, így ezt félre kell tennie.

Ki gondolta volna ezt?
Az NB I-ben maradt a Videoton őszi húzóembere

A francia tréner számára a jövője miatt is fontos lesz a BL-meccs, így a sajtótájékoztatón ez is szóba került, valamint a lehetséges kezdőcsapatról is beszélt.

– Nem gondolok a jövőmre, most nem ez a fontos, csakis a holnapi találkozóra koncentrálok. Ez nem egy döntő lesz, hanem egy ugyanolyan BL-meccs, mint a többi. Nyugodtnak kell maradnunk, ha jól játszunk, akkor jönni fognak a lehetőségek is. Nincs rajtunk nyomás. Sok helyről hallom, hogy ez Cristiano Ronaldo és Neymar csatája lesz. Ők valóban nagyszerű játékosok, de a Real Madrid és a PSG fog egymás ellen játszani, nem ők – nyilatkozta Zidane, majd arra a kérdésre, hogy a BBC (azaz, Benzema, Bale és Cristiano Ronaldo) fog-e kezdeni szerdán, nem adott egyértelmű választ.

Zidane nem foglalkozik a jövőjével Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

– Ezúttal sem szeretném elmondani a holnapi kezdőcsapatot, majd meglátjuk, ki lesz a kezdő. Számomra azonban nem ez a fontos, hanem az, hogy a kijelölt tizenegy azt a játékot játssza, amit eltervezünk – nyilatkozta sejtelmesen Zidane.

A népszerű spanyol sportlap,a Marca úgy tudja, elképzelhető, hogy a pocsék formában lévő Benzemát fogja pihentetni Zidane. A Marca az internetes kiadásán már különböző formációkat is felrajzolt erre az esetre, szerintük akár az is előfordulhat, hogy Isco fog kezdeni Benzema helyett, így pedig Cristiano Ronaldo lesz a középcsatár.

A másik lehetőség pedig az lehet, hogy 4-4-2-es felállásban Bale és CR lesz a két támadó, mögöttük pedig az Isco, Kroos, Casemiro, Modric tengely fog kiszolgálni.

Benzema kispadra szorul? Fotó: BENJAMIN CREMEL / DPPI
Olvasói sztorik