Bajnokok Ligája

2018-tól minden megváltozik a Bajnokok Ligájában

Új hazai tv-csatorna, új kezdési időpontok, kiderült, mennyit fizetett az MTVA.

Hónapok óta várt információra bukkant a HVG: kiderült, mennyiért szerezte meg a Bajnokok Ligája közvetítési jogait az MTVA. A köztévé által fizetett 18 millió euró, vagyis 5.74 milliárd forint a piaci szereplők szerint köszönő viszonyban sincs a reális árral.

Az MTVA ezért az összegért három évre kapta meg a közvetítési jogokat, és ahogy azt a hvg.hu megjegyzi, az állami hátszéllel versenyző sportcsatornával (M4) egyre kevesebben tudják tartani a lépést.

IGAZOLÁS
Milánóba költözhet a Barca-duó

Ahogy arról a Rangadó már beszámolt, a köztévé az úgynevezett A-kategóriás csomagot vette meg, míg a B új csatornához, a TV2 Csoporthoz került. Mindez azt jelenti, hogy ősztől – a Sport Televízió helyett – a Spíler TV is közvetíti a Bajnokok Ligája találkozóit.

Ősztől új időpontokban fociznak Messiék Fotó: Getty Images

Méghozzá megváltozott időpontban, ugyanis az európai szövetség módosítása után a keddi és a szerdai játéknapon is két-két időpontot tűztek ki: 19.00 és 21.00 órai kezdettel lesznek meccsek.

Nagy kérdés, hogy a Spíler megelégszik-e az eddigi eredményekkel, netán a Premier League és a BL után a spanyol bajnokság közvetítési jogára is ráhajt. Úgy tudjuk, az új tendert január, február magasságában írják ki.

A Sport Tv a tizenhét évvel ezelőtti indulása óta közvetíti folyamatosan a LaLiga összecsapásait, aligha kell kiemelni, a Barcelona és a Real Madrid fellépéseire Magyarországon is nagyon sokan kíváncsiak. Más kérdés, hiába az elsősorban üzleti szempontokat figyelembe vevő Sport Tv minden törekvése, ha az állami hátszéllel versenyző sportcsatornák irreális összeget tesznek le az asztalra…

Olvasói sztorik