Bajnokok Ligája

Esélytelen a PSG a Real ellen, kieshet a Juventus, lesz-e meglepetéscsapat?

Izgalmas kérdéseket vet fel a BL-párharc, igyekeztünk válaszokat adni.

Ismét nekifutottunk a kemény feladatnak: a BL-nyolcaddöntő valamennyi párharcára tippeltünk. Tutik, meglepetések – jön a bevallottan szubjektív esélyleső első fele (az újabb négyes csütörtökön érkezik). Vitatkozni ér!

Basel–Manchester City

Herczeg István: City. Egyértelmű, hogy az angolok mennek tovább. Nagyon kevés olyan csapat van most, amely képes felvenni a harcot Guardiola titánjaival, a Basel nincs közöttük.

Nyikes Zoltán: City. Nem kérdés, Guardiola csapata a bázelieket is szétcincálja apró darabokra. Már idegenben előnyhöz jutnak, otthon pedig kiütéssel teszik még simábbá a párharcot.

Pál T. Gábor: City. Nem ez lesz az a párharc, ahol meglepetés születik. A City a jó formájából annyit biztosan megőriz tavaszra is, hogy simán továbbjusson.

W. M.: City. Pep Guardiola együttese olyan szezont fut, hogy abból valami nagyon értékesnek kell kijönnie a végén. Nem kérdés, hogy továbbjutnak, méghozzá simán elképzelhető, hogy kettős győzelemmel.

Riba Gyula: City. Jelen pillanatban elképzelhetetlen más kimenet, mint a kettős City-győzelem.

Piller-Németh Réka: City. Nem kérdés, hogy a manchesterieknek nem jelent problémát majd a Basel búcsúztatása. Kettős győzelmet várok a Guardiola-alakulattól.

STR: City. Guardiola igazi úr, távol áll tőle a gúnyolódás, pedig biztosan örömmel odaszúrná a kritikusainak, hogy: nézzetek a táblára! Gyanítom, amit mutat majd, a bázelieknek sem nagyon fog tetszeni…

Juventus–Tottenham

Herczeg István: Tottenham. Szerintem az angolok most ezt behúzzák. Remek formában vannak, a Kane, Alli, Dier hármas megállíthatatlan, a Juve pedig sokkal szorosabb helyzetben van a saját bajnokságában, mint az elmúlt években.

Nyikes Zoltán: Juventus. Szoros és kevésgólos csata lesz, egy találaton múlik a továbbjutás, végül az olaszok örülhetnek, a Spurs lesz az egyedüli angol csapat, amely nem éli túl a nyolcaddöntőt.

Pál T. Gábor: Juventus. Az egyik legizgalmasabb párharc biztosan a végletekig kiélezett küzdelmet hoz. A Juventust a BL-rutin fogja a továbbjutáshoz segíteni.

Kemény riválist kapott a Juve Fotó: Getty Images/Michael Steele

W. M.: Juventus. Bár a párharcba a Tottenham érkezik csoportgyőztesként, a múltja és a tavalyi BL-döntő miatt mégis a Juventus jut tovább. Viszont szoros lesz, nagyon szoros, százalékosítva – véleményem szerint – 55-45 a torinóiak esélye. Ez lesz az egyik legizgalmasabb páros.

Riba Gyula: Juventus. Érdekes összecsapás lesz, a csoportmásodikként továbbjutó olaszok a csoportelső angolok ellen – ráadásul mindkét együttes erős riválisok ellen harcolt már a csoportjában is. A helyezésbeli különbség a Tottenham mellett szól, viszont úgy érzem, a Juve pont most kezd igazán formába lendül, ami, ha kitart február-márciusig, akkor az továbbjutást is érhet. Győzelemmel kezdi a párharcot a Juve, előnyét pedig a visszavágón is megtartja.

Piller-Németh Réka: Tottenham. A csoportmérkőzések után az egyenes kieséses szakaszban is folytatja remek szériáját a Spurs. Meglepetéscsapatként Dele Alliék végrehajthatják azt a bravúrt, amit egy évvel korábban az AS Monaco – ezt első körben a Juve bánja.

STR: Juventus. Hogy miért a „zebrák”? Mert hiába robogtak végig a csoportkörön a londoniak, a „nagy csapattá válás” nem olyan egyszerű folyamat.

FC Porto–Liverpool

Herczeg István: Liverpool. Egyértelműnek tűnik, de szoros lesz. Ettől függetlenül Kloppék mennek tovább, egy, maximum két góllal lesznek jobbak.

Nyikes Zoltán: Liverpool. Nagy kérdés, hogy januárban sikerül-e megtartania a Liverpoolnak a kulcsembereket. Amennyiben igen, akkor a portugálok nem jelenthetnek számukra akadályt. Idegenben még egy iksz benne van, de az Anfielden Kloppék örülhetnek majd.

Pál T. Gábor: Liverpool. Az angol csapat sikerét várom, de a Porto kemény ellenfél lesz. Jürgen Klopp együttesében több a jó játékos, ez dönthet, persze nagy kérdés, mi lesz, ha addig kulcsjátékosok távoznak az angoloktól.

W. M.: Liverpool. Nagy éve lehet ez a Liverpoolnak is, együtt van a csapat, ami akár elődöntőt is érhet. Többet nem hiszem. A nyolcaddöntőből viszont érzésem szerint izgalmak után, de gólokkal mennek tovább.

Riba Gyula: Porto. A Liverpoolt már-már titkos favoritként emlegetik, de nem igazán érzem úgy, hogy a párharc bármelyik résztvevője kapcsán megalapozott lenne ilyen kijelentéseket tenni. Egyik fél sem meccselt még ebben a BL-szezonban igazán kiemelt csapat ellen – a Liverpool a bajnokságban már igen, 0–0 a United, 1–4 a Tottenham, 0–5 a City ellen –, és ez a párharc sem fogja még „beárazni” az együtteseket. Legyen meglepetés: a Porto hamar elveszi a Liverpool BL-veretlenségét, és kiharcolja a továbbjutást.

Piller-Németh Réka: Liverpool. Kiélezett kétszer kilencven percre lehet számítani, de a Liverpooltól legalább még egy kört várok az egyenes kieséses szakaszban.

STR: Liverpool. Mindketten harmatos csoportból jöttek, a Bajnokok Ligája érdemi része most indul a számukra. A portugáloknak nem is tart soká…

Real Madrid–PSG

Herczeg István: PSG. Nincs mese, a PSG-nek, ha a végső győzelem a célja, akkor el kell vernie a Real Madridot is. Ez most sikerülni is fog.

Nyikes Zoltán: Real Madrid. Mindkét meccsen gólzápor várható, minimum nyolc találatot várok a száznyolcvan perc alatt. A Real és Cristiano Ronaldo azonban jól időzíti a formáját, és kiejti Neymarékat.

Pál T. Gábor: Real Madrid Nem lehet erre biztos tippet adni. Mindkét csapatnál katasztrófával érne fel a kiesés. Szerintem a madridiak jutnak tovább, egységesebb, jobb csapat, ráadásul hétről-hétre erős csapatok ellen játszanak, a franciákkal ellentétben. A PSG-nél a sztárok egyéni megoldásaikkal eldöntenek egy-egy bajnokit, ám a LaLiga ennél sokkal erősebb, ott csapatként kell focizni.

Döntőnek is beillik a Real és a PSG párharca Fotó: VI Images via Getty Images

W. M.: Real Madrid. A futball ünnepe lesz a párharc: a világ legeredményesebb csapata csap össze a „ránézésre” legerősebb keretűvel. A Real a rutinban bízhat, illetve egy-két téli erősítésben, a PSG pedig görcsölhet, mert ha idén sem tudnak nagyot alkotni, szétszedik majd őket a szurkolók.

Riba Gyula: Real Madrid. A sorozat – nálam – négy nagy esélyese közül kettő egymás ellen kezdi a nyolcaddöntőt. Ember legyen a talpán, aki a Real–PSG párharc kimenetelét megjósolja. Ha Zidane megtalálja a fogást Neymarékon, akkor még sima is lehet a vége, de ha a brazil és csatártársai belelendülnek, akkor hasonló pofont sem tartok kizártnak, mint amit a Bayern kapott a franciáktól. Valamiért viszont utóbbi forgatókönyvet kevésbé tartom esélyesnek: a Real megy tovább.

Piller-Németh Réka: Real Madrid. Roppant nehéz dolga lesz a Realnak a PSG ellen, hiszen a párizsiaknak idén illene már villantani a BL-ben… A címvédő búcsúztatására ennek ellenére kevesebb esélyt látok, büntetőkkel mennek majd tovább Ronaldóék.

STR: Real Madrid. A gyerekkor maga a csoda, vidám és önfeledt, majd jön a “csúf” felnőtté válás, ami nem ritkán gyötrelmes folyamat. Attól tartok, Ramos, Ronaldo és a többi nagy cápa kíméletlen előadást tart majd erről Mbappénak, Neymarnak és az összes szeleburdi párizsi csikónak.

Olvasói sztorik