Bajnokok Ligája bajnokok ligája

„Akár a döntő is lehetne” – ezt várják a csapatok a Real–PSG szuperrangadótól

A Chelsea ellen készülő Iniesta egy régi Barca-meccsre hívta fel a figyelmet.

Megírtuk,hogy a címvédő Real Madrid a lehetséges ellenfelek közül talán a legnehezebbet kapta: a Paris Saint-Germainnel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

– Akár a döntő is lehetne, így mondhatjuk, hogy ez egy kicsit korai – kommentálta a sorsolást Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója, megemlítve, hogy a PSG egyre erősebb és kifogástalanul teljesített a csoportkörben. – Ugyanakkor szerintem az ő számukra sem kedvező ez a sorsolás. Az biztos, hogy lenyűgöző párharc lesz.

Ezt láttad már?
Megvédte magát a Vasas, visszaszóltak Thomas Doll kritikájára

– Jó a sorsolás, legyőzhetjük a Real Madridot. Hiszek benne, hogy vagyunk azon a szinten, hogy méltó ellenfele lehetünk a Realnak. Ha valami nagyot akarsz elérni, a legjobb csapatokat is le kell győznöd – mondta Unay Emery, a párizsiak spanyol vezetőedzője, aki korábban a Sevillánál és a Valenciánál is edzősködött, így jól ismeri a madridi közeget, a Bernabéu-stadion hangulatát. A 46 éves tréner szerint csapatának van karaktere, taktikailag szervezett és rendelkezik nagyon jó játékosokkal, ami a sikerhez kell. Emery a BL legutóbbi két kiírásának bajnokát is méltatta, és megjegyezte, hogy szerinte „nagyszerű” párharcot vív majd a két csapat egymással.

Neymar és Ronaldo hamar összecsap a BL-ben Fotó: AFP

A Real mellett a másik spanyol „óriás”, az FC Barcelona sem volt szerencsés, ugyanis az angol bajnoki címvédő Chelsea-vel mérkőzik majd meg a 16 között.

– Volt néhány nagyszerű pillanatunk a Stamford Bridge-en, nem igaz? – kommentálta a sorsolást Andres Iniesta, a Barcelona csapatkapitánya Twitter-oldalán, utalva arra, hogy 2009-ben az ő találatával jutottak tovább.

A két csapat 2009-ben és 2012-ben is egymás ellen vívta a BL elődöntőjét, előbbi alkalommal a katalánok, utóbbinál pedig az angolok léptek tovább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik