Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Messi sérüléséről kérdezték a Barcelona vezetőedzőjét

Valverde válaszolt.

Nem született gól a Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulójának csúcsrangadóján: Juventus–Barcelona 0-0, így a katalán együttes már biztosan csoportelsőként zár a D jelű négyesben, míg a Juventusnak még meggyűlhet a baja az üldöző Sportinggal.

Óriási veszteség a münchenieknek:
Újabb Bayern-sztár dőlt ki hónapokra

A mérkőzés után – talán némi meglepetésre – mindkét vezetőedző elégedetten értékelt.

– Ez az első gól nélküli döntetlenünk a szezonban. A Barcelona kiválóan védekezett, az idény során is csak négy gólt kapott. Volt néhány helyzetünk az első félidőben, aztán a Barca összezárt, kevesebb területet adott, így jóval nehezebb lett a meccs számunkra – jegyezte meg Massimiliano Allegri, a Juve mestere. – Az egy pont fontos számunkra. Görögországba megyünk, azzal a tudattal, hogy a győzelem továbbjutást ér számunkra, más esetben pedig abban kell bíznunk, hogy a Sporting nem nyer Barcelonában. Ne felejtsük, ma este a Barca volt az ellenfelünk, így az a bizonyos pohár félig tele van, főleg mert nagyon jól védekeztünk.

Messi a második félidőben állt be Fotó: uefa.com

Ernesto Valverdét arról faggatták, Lionel Messi miért csak a kispadon kezdett? Egyes pletykák szerint sérült volt, ezért kapott pihenőt.

– Szó sincs arról, hogy Messi rúgást kapott volna – egyszerűen úgy döntöttünk, hogy kivételesen pihenőt kap. Az ötlet az volt, hogy tartjuk a meccset nélküle, aztán a második félidőben beáll – mondta Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője, majd kapusa teljesítményére is kitért. – Az elképzelésünk az, hogy Marc-nak ne legyen sok védenivalója. Ma nem is volt sok dolga, de kiváló formában van, a végén Dybala lövésénél pedig kulcsfontosságú volt a hárítása.

Jogos a dicséret, a Barca mindössze egy gólt kapott a BL-ben, Ter Stegen pedig a legutóbbi 24 kapura tartó lövésből 23-at kivédett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!