Bajnokok Ligája

Buffon egészen hihetetlen ajánlatot kapott Barcelonából

Nagy álma teljesülne ezzel a kapusnak.

Mint ismert, az olasz válogatott hatvan év után nem lesz ott a jövő évi világbajnokságon, miután gólképtelen maradt a svédek elleni, összesítésben 1-0-ra elveszített vb-pótselejtezőn. A mérkőzés után több olasz legenda, köztük a kapus Gianluigi Buffon is bejelentette, visszavonul a válogatottól.

Ezt láttad?
Brutális tömegverekedés tört ki egy elkésett belépő miatt – VIDEÓ

A Juventus hálóőre már a szerdai, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-rangadóra készül – közben az ellenféltől egy elég érdekes, szívhez szóló üzenetet kapott. Ivan Rakitic, a Barca és a horvát válogatott középpályása ugyanis a meccset megelőző sajtótájékoztatón megkapta a kérdést: mit szól hozzá, hogy Buffon nem lesz ott a világbajnokságon? A válasz magáért beszél:

– Meg fogom mondani Buffonnak, hogy játsszon a helyemen, átadom neki. Amit tett a labdarúgásért, az hihetetlen, egyszerűen példátlan. Amikor egy gyermek az álomtizenegyét kezdi összeírni, Buffon biztosan benne szerepel. Szavakkal leírhatatlan érzés volt olyan állapotban látni. Nagy kár, hogy nem egy hatodik vb-szerepléssel zárja le a karrierjét, őszintén mondom, szívesen átadnám neki a helyem a horvát válogatottban. Nagyon nehéz, hogy így marad le egy vébéről, de néha egyet hátra kell lépni, hogy később hármat tudj előre.

A visszavágó után Buffon összeomlott, zokogva nyilatkozott Fotó: Etsuo Hara/Getty Images

A horvát sztár nyilatkozatára Buffon a Twitteren reagált:

– Kedves Ivan Rakitic! A védést folytatom, de hogy középpályásként erősítsem a horvát válogatottat helyetted, az nem jó ötlet – ezt a te érdekedben mondom. Viccet félretéve, hatalmas ajándék volt számomra a nyilatkozatod. Köszönöm, és Jordi Albának üzenem: a mezem rád vár.

Olvasói sztorik