Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Real–Tottenham meccsen védett a világ egyik legjobb kapusa

Zinédine Zidane nem, Mauricio Pochettino örül a BL-rangadón szerzett egy pontnak.

Hiába szerzett két gólt hazai pályán a Real Madrid a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, csupán egy ponttal lett gazdagabb – Varane 28. percben jegyzett öngólját Cristiano Ronaldo a 43. minutumban tizenegyesből kozmetikázta, így lett 1-1 a harmadik fordulóra kiírt mérkőzés.

A tizenegyes igen, de ez nem jött össze:
Cristiano Ronaldo menőzni akart, de nagyon beégett – VIDEÓ

A két csoportelső rangadóján így osztozkodtak a pontokon a felek – hét-hét egységgel vezeti a H-csoportot a két együttes, és mivel a Dortmund sem bírt az APOEL-lel a másik találkozón, így továbbra is hat pont az előnyük az „üldözőkkel” szemben.

A pontszerzés azonban értelemszerűen nem okozott felhőtlen örömöt a Real vezetőedzője, Zinédine Zidane számára.

– Nem örülünk. Hazai pályán játszottunk, itt minden meccsünket meg akarjuk nyerni. Meg is voltak a lehetőségeink, de két remek kapus volt a pályán, ráadásul a kapufát is eltaláltuk. Ellenfelünk remekül védekezett és dolgozott, reális eredmény született. A korai bekapott gól mindig problémát jelent. Ha hamar vezetést szerez az ellenfél, akkor vissza is áll – a Tottenham tudta, hogyan kell kiválóan védekezni. Végül döntetlen lett a meccs, a Wembley-ben viszont megpróbálunk nyerni. Sok mindenen nem kell változtatni, a játékosok tették a dolgukat, nyomást gyakoroltak az ellenfélre, megmutatták a karakterüket. Hét ponttal holtversenyben állunk az élen, meglátjuk, mit hoz a folytatás. Folyamatosan javul a játékunk, a gyengébb bajnoki kezdés óta fejlődtünk – értékelt Zinédine Zidane vezetőedző.

Zidane nem elégedett Fotó: uefa.com

A vendégek menedzsere, Mauricio Pochettino szerint is igazságos az iksz.

– A döntetlen igazságos eredmény. Voltak lehetőségeink, de a kapusunk is bemutatott nagy védéseket. Még van hátra három meccs, jó helyzetben vagyunk, de azt is tudjuk, hogy még semmi sem lefutott. Azonban ez a pont sokat jelent. Hugo Lloris fantasztikus volt, megmutatta, mit tud. Láthattuk, miért is állítom, hogy ő a világ egyik legjobb kapusa.

Olvasói sztorik